Yahoo Asya’da İşçi Çıkarmaya Devam Ediyor

Yahoo 575

Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde küçülmeye giden Amerikalı internet devi Yahoo, Asya ve Avrupa’daki departmanlarında işçi çıkarmalarına devam edecek.

Son aylarda yeniden yapılanmaya giden Amerikalı internet devi Yahoo, ana kullanıcı kitlesinin yer aldığı Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde küçülmeye gidiyor. Geçtiğimiz ay Asya’daki departmanlarından işçi çıkarmaya başlayan firma, bu hafta da hem Asya’daki hem de Avrupa’daki çalışanlarının işlerine son vermeye devam etti. TechCrunch tarafından ortaya çıkarılan habere göre Asya’daki işçi çıkarmalarına devam eden firma Endonezya, Malezya ve Vietnam’daki satış departmanlarından birçok çalışanının işine son verdi.

Yahoo_DG

Yahoo‘nun önümüzdeki haftalarda da işten çıkarmalara devam edeceği ve Asya dışına çıkarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da da bazı çalışanlarının işine son vereceği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Ürdün’deki ofislerini tamamen kapatan internet devinin önümüzdeki günlerde de Macaristan’daki ofislerini tamamen kapatacağı söyleniyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yahoo, tüm bu işten çıkarmalara rağmen Avrupa, Orta Asya ve Afrika’dan oluşan EMEA bölgesinin kendileri için önemli olduğunu ve bu bölgedeki kullanıcılara en iyi deneyimi sunabilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Hearthstone İçin Önemli Açıklamalar Yolda