Xiaomi yılda 300 bin otomobil üretecek!

Xiaomi EV fabrikası yılda 300.000 araba üretecek

Bildiğiniz gibi Xiaomi de elektrikli otomobil sektörüne giriş yapıyor. Şirketin hedefi ise senede 300.000 araç üretmek.

Bak işine Tesla! Xiaomi yılda 300 bin otomobil üretecek! Apple’ın elektrikli otomobil konusundaki iştahı Xiaomi’ye de ilham verdi. Hatta Çin merkezli teknoloji devi Apple’a kıyasla bu konuda çok daha agresif bir performans sergiliyor. Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobilini 2024 yılında banttan indireceği gelen haberler arasında. Şirketin yıllık bazda üretim hedefi ise oldukça büyük. Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan haberimizin detaylarına geçelim.

Xiaomi elektrikli otomobil hedefini

Bak işine Tesla! Xiaomi yılda 300 bin otomobil üretecek!

Gelen haberlere göre Xiaomi, ana vatanında yepyeni bir fabrika açacak. Açılacak olan bu fabrikanın üretim kapasitesi ise tam 300.000 araç olacak. Yani şirketin yıllık üretim hedefi, 300.000 otomobil olarak gözüküyor. Ayrıca Xiaomi’nin Mart ayında 10 sene içerisinde bir elektrikli otomobil bölümü kurmak için yatırım yapacağı ve bunun için 10 milyar doları gözden çıkardığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Xiaomi’nin bu alanda nasıl bir performans sergileyeceği ise en merak edilen konulardan biri.

Otomotiv sektöründeki elektrik devrimi hız kazandı. Otomobil markalarının yanı sıra Xiaomi, Oppo hatta Apple gibi daha çok akıllı telefon sektöründen tanıdığımız şirketler de bu yarışa dahil oldu. Ülkemizde ise bir TOGG gerçeği var. Umarız yerli otomobilimiz de belirlenen tarihlerde satışa sunulur ve bu yarıştaki yerini alır.

Üç boyutlu yazıcılar canlı nesneler üretmeye başladı: Bu bir devrim