Xiaomi SU8 İddiaları Yalanlandı

Xiaomi SU7 satışlarında devasa rakamlar

Elektrikli otomobil pazarına etkileyici bir giriş yapan Xiaomi, yeni otomobilleri Xiaomi SU8’i çok yakında piyasaya sürecekleri iddialarını yalanladı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kısa süre önce piyasaya sürdüğü ilk elektrikli otomobili SU7, tam anlamıyla bir başarı hikayesine dönüştü. Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobili kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi. Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan şirket, sipariş verenlerin teslimatlarını anca aylar sonra yapabileceğini açıkladı. O günden beri üretim kapasitesini arttırmak için üretim tesislerini büyüten Xiaomi, şu anda ayda 10 bin SU7 üretebilecek seviyeye ulaşmış durumda.

Xiaomi, SU7 siparişlerini yetiştirmekte güçlük çekiyor olsa da bu durum şirketin yeni otomobil modelleri üzerinde çalışmasına engel olmadı. Nitekim bir süredir gelen haberler, şirketin bir yandan Xiaomi SU8 üzerinde çalıştığını, bir yandan da bir crossover-SUV geliştirdiğini gösteriyor.

Xiaomi SU8

Daha önce gelen haberlerde Xiaomi SU8’in 2025’de çıkacağı söyleniyordu. Ancak bu hafta ilginç bir haber otomobil dünyasının gündemine taşındı. İddiaya göre Xiaomi, yeni SU8 modelini temmuz ayında içinde tanıtacaktı. Hatta bu iddiayı desteklemek için bir afiş bile paylaşıldı. Ancak pek çok kişi bu habere şüpheyle yaklaştı. Çünkü daha önce gelen tüm haberler 2025’e işaret ediyordu. Ayrıca Xiaomi’nin yeni bir otomobil geliştirip üretime sokmak için yeterince vakti olmamıştı. Bu yüzden bu iddia kafaları karıştırdı. Neyse ki bu kafa karışıklığı uzun sürmedi. Xiaomi yönetimi bugün bir açıklama yaparak şu anda ortada Xiaomi SU8 diye bir şey olmadığını söyledi.

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak