Xiaomi Bu Yıl 120 Bin SU7 Üretip Teslim Etmeyi Hedefliyor

Xiaomi SU7 satışlarında devasa rakamlar

Elektrikli otomobil pazarına etkileyici bir giriş yapan Xiaomi, artan üretim kapasitesi sayesinde bu yıl 120 bin SU7 üretip teslim etmeyi hedefliyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili SU7’yi kısa süre önce satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi. Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan şirket, sipariş verenlerin teslimatlarını anca aylar sonra yapabilecek.

Ancak bu yoğun ilgi, Çinli teknoloji devini cesaretlendirdi. Elektrikli otomobil alanında büyük başarı yakalayabileceğini kanıtlayan şirket, üretim kapasitesini hızla arttırmak için düğmeye bastı. Görünen o ki bu atılımın sonuçlarını daha bu yıldan itibaren görmeye başlayacağız. Normalde yıl sonuna kadar 100 bin SU7 üretmeyi hedefleyen şirket, üretim kapasitesindeki artış sayesinde bu hedefi yukarı çekti. Xiaomi’nin yeni hedefi bu yıl sonuna kadar 120 bin SU7 üretip sahiplerine teslim etmek.

Xiaomi SU7 4

Öte yandan şirket yeni elektrikli otomobil modelleri üzerine çalışmaya başladıklarını da duyurdu. Xiaomi Başkanı Lu Weibing, yeni elektrikli otomobil modelleri üzerinde çalıştıklarını ama önceliklerinin SU7 için sipariş veren insanların siparişlerini yetiştirmek olduğunu söyledi. Şirket bu yeni modele dair herhangi bir detay paylaşmamış olsa da daha önce gelen bilgiler bunun Tesla Model Y benzeri bir crossover-SUV olacağını söylüyor. Bloomberg’in kısa süre önce paylaştığı bilgilere göre Çinli teknoloji devi bu yeni aracı 2025’in ilk yarısında kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor.

Elon Musk, Yapay Zeka İçin Bir Süper Bilgisayar Kuruyor