Xiaomi bunu da yaptı! İşte tüm detaylar

Xiaomi EV fabrikası yılda 300.000 araba üretecek

Xiaomi’nin 2024 yılına kadar elektrikli arabalar, elektrikli scooterlar ve elektrikli motosikletler piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor.

Xiaomi bunu da yaptı! İşte tüm detaylar. Şimdiye kadar Xiaomi, uygun maliyetli akıllı telefonlar üreten ve bu alanda rakiplerini alt üst eden bir markaydı. Çinli üretici ayrıca Akıllı TV, giyilebilir cihazlar, kulaklıklar ve diğer teknolojik üretimi ile ünlenmişti.

Xiaomi‘nin akıllı telefon satmak için Redmi ve POCO alt markaları da var. Ülkedeki en iyi iki akıllı telefon satıcısı arasında yer alıyor.

Çin’in akıllı telefon üreticisi Xiaomi nin, 2024 yılına kadar akıllı telefon üretimi haricinde farklı sektörlere giriş yapacağı iddia ediliyor. China Securities Journal’ın haberine göre, Xiaomi Corp.’un Pekin’deki otomobil birimi yıllık 300.000 otomobil üretim kapasitesine sahip.

Xiaomi bunu da yaptı

Xiaomi bunu da yaptı! İşte tüm detaylar

Rapora göre, cumartesi günü Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi, her biri 150.000 araba kapasiteli iki aşamada inşa edilecek otomobil fabrikası ile Pekin Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi ile bir sözleşme imzaladı.

Xiaomi, Tesla Inc.’den Nio Inc. ve Xpeng Inc. gibi zaten kalabalık olan bir pazara katılarak önümüzdeki on yıl içinde elektrikli araçlara dolar yatırımı yapma sözü verdi. Eğer bu haber gerçek ise Xiaomi‘nin 2024 yılına kadar elektrikli arabalar, elektrikli scooterlar ve elektrikli motosikletler piyasaya sürmesi muhtemel. Durum böyle olursa şirketin hisselerinin de artması olası bir durum.

Elektrikli araç üretimindeki artışa ayak uydurmaya başlayan markalar bakalım geleceğe nasıl yön verecek. Xiaomi’nin elektrikli araçlar üretmesi ile ilgili siz neler düşünüyorsunuz?

Bu da oldu: TikTok fenomeni canlı yayında intihar etti!