Xiaomi Samsung ve Apple’ı gözüne kestirdi

Xiaomi

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerin başında gelen Xiaomi, önümüzdeki yıl Apple ve Güney Koreli rakibini ezip geçmeyi planlıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Xiaomi Samsung ve Apple’ı gözüne kestirdi. Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Xiaomi, önümüzdeki yıl müşteri kitlesini daha da genişletmek istiyor. Bilindiği üzere hali hazırda pazar liderliğini Samsung sürdürüyor. Aslında bu durum uzun yıllardan beridir değişmedi. Nitekim yakın gelecekte de pek değişecek gibi görünmüyor.

xiaomi 13

Keza son zamanda yapılan araştırmalar Samsung’un 2022 ve 2023’ü de zirvede tamamlayacağını gösteriyor. Hatta 2022’de Apple’ın ucuz SE modeliyle ikinci sıraya tırmanacağı da ön görülüyor.

Fakat Xiaomi bu araştırma raporlarına katılmıyor. Çünkü Çinli üretici önümüzdeki süreçte zirveye çıkacağından emin.

Xiaomi EV fabrikası yılda 300.000 araba üretecek

Xiaomi Samsung ve Apple’ı gözüne kestirdi

Hali hazırda Asya ve Avrupa pazarını önemli oranda domine etmeyi başaran Xiaomi, ABD pazarında ise Samsung’un hayli gerisinde. Çinli üretici bir şekilde ABD’deki satışlarını da arttırmayı başarırsa olay tamamen farklı bir boyuta ulaşacaktır.

Elbette Xiaomi’nin ABD pazarındaki satışlarını arttırması çok kolay olmayacak. Çünkü bu pazar Apple ve Samsung tarafından çembere alınmış durumda. Ayrıca ABD vatandaşlıların Çinli markalara karşı mesafeli olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Bu açıdan bakıldığında Xiaomi’nin ABD pazarındaki işinin kolay olmadığını söyleyebiliriz. Elbette neler olacağını zamanla göreceğiz. Şunu da dip not olarak hatırlatalım. Xiaomi 2022’yi 3. sırada tamamladı. Yani en çok telefon satan 3. şirket oldu.

Ubisoft, Stadia kullanıcılarını ilgilendiren bir açıklama yaptı