Huawei, Samsung’u yakalamayı başardı

huawei vs samsung

Çinli akıllı telefon üreticilerinin önlenemez yükselişi devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde pazarın lideri olmak isteyen Huawei, şimdiden bazı pazarlarda Samsung’u yakalamayı başardı.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe biraz daha artıyor. Hali hazırda, son çeyrek içerisinde oluşan tabloya baktığımızda Samsung’un en çok akıllı telefon satan şirket olduğunu görüyoruz. Fakat son yıllarda, Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi Çinli üreticilerle Samsung arasındaki makasın iyice kapandığı da inkar edilemez bir gerçek.

Huawei, Samsung’un ensesinde

Geçtiğimiz yıl Huawei yetkilileri oldukça iddialı açıklamalarda bulunmuş ve önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde en çok akıllı telefon satan şirket olmayı hedeflediklerini belirtmişlerdi. Görünen o ki Çinli üretici koyduğu bu hedefi gerçeğe dönüştürme konusunda oldukça istekli.

Hali hazırda, Huawei akıllı telefon pazarında en çok sevkiyat gerçekleştiren 3. firma konumunda bulunuyor. Her yıl satışlarını biraz daha arttırmayı başaran Çinli üretici, 2. sırada bulunan Apple ile olan farkı neredeyse kapattı diyebiliriz. Hatta bazı bölgelerde Apple’ı geride bırakarak Samsung’un ensesine yapışmış durumda. Bu pazarlardan birisi de Samsung’un oldukça güçlü olduğu ülkeler arasında yer alan Polonya.

huawei

Bu pazardaki son verilere göre son çeyrekte Samsung’un pazar payı yüzde 32 seviyesine kadar düşmüş durumda. Aynı çeyrekte Huawei’nin pazar payı ise yaklaşık olarak yüzde 31 dolaylarında bulunuyor. Polonya’da önümüzdeki çeyrek itibariyle Çinli üreticinin Samsung’un önüne geçebileceği iddia ediliyor. Elbette bunun için biraz bekleme gerekecek.

Xiaomi Mi 8 videoda ortaya çıktı

Sonuç olarak, ilerleyen dönemde Çinli akıllı telefon üreticilerinin sektörde zirveye oynamaları pek de ihtimal dışı değil diyebiliriz.