Xiaomi Gözünü Yükseklere Dikti

Xiaomi 575

Dünyanın en büyük telefon üreticileri arasına girmeyi başaran Xiaomi, Samsung ve Apple’ı geride bırakarak bir numaralı telefon üreticisi olmayı amaçlıyor.

İlk akıllı telefonunu 2011 yılında piyasaya süren Çin menşeli telefon üreticisi Xiaomi, rakiplerine kıyasla akıllı telefon pazarına girmekte geç kalmış olsa da kısa sürede geniş bir kutlacı kitlesine ulaşarak birçok rakibini geride bırakmayı başardı. Ürettiği düşük maliyetli telefonlarla başta anayurdu Çin olmak üzere gelişmekte olan pazarları hızla ele geçiren Xiaomi, şu anda Apple, Samsung ve Lenovo’nun arkasından dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi konumunda.

Xiaomi_telefonlar

Şu sıralar akıllı telefon pazarında üçüncülüğü kapmak için Lenovo’yla sıkı bir yarış içerisinde olan Xiamoi‘nin önümüzdeki 10 yıl için planları ise oldukça büyük. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferans sırasında firmanın geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Xiamoi CEO’su Lei Jun, firmanın önümüzdeki 5 – 10 yıl içerisinde dünyanın bir numaralı telefon üreticisi haline gelebileceğini belirtti.

Şu anda akıllı telefon pazarını domine eden Apple ve Samsung’u geride bırakmak için daha fazla pazara açılmaları gerektiğini kabul eden Jun, Çin’de Samsung’u geride bırakmayı başardıklarını vurguladı ve bu başarının diğer pazarlarda da tekrarlanabileceğini belirtti.

Warlords of Draenor Yoğun İlgiyle Karşılandı