Tesla hisseleri paraşütsüz düşüyor, peki ama neden?

Tesla, 130.000 aracını geri alıyor!

Elektrikli otomobil dünyasının en önemli ismi konumunda olan Tesla, başarılı bir yıl geçirmesine rağmen borsa değerinin azalmasına engel olamıyor.

Tesla hisseleri paraşütsüz düşüyor, peki ama neden? Elektrikliotomobiller artık gündelik hayatımızın bir parçası haline geldi. Çok değil daha birkaç sene öncesine kadar 2030’lu yılların konuşulduğu bu sektörde, işler beklenenden daha hızlı gittiyse bunda Tesla’nın payı büyük. Bu sene rekor sayıda araç teslimi gerçekleştiren şirket, elektrikli otomobil pazarındaki rolünü her geçen gün biraz daha sağlamlaştırırken, ilginç bir şekilde şirketin borsa değeri aşağılara gitmeye devam ediyor.

Tesla, 30.000 Model X arabasını geri çağırıyor

Çok değil henüz geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde rekor seviyelerine çıkan hisse başına değer, şimdilerde adeta yerlerde sürünüyor. 2021 yılının Kasım ayında hisse başına değerin 400 doların üzerine çıktığını görmüştük. Bugün itibariyle ise Tesla hisseleri 137 dolar seviyesinden işlem görüyor. Buradan da anlaşılacağı üzere şirketin değeri son 1 yıl içerisinde %65 eridi. Üstelik bir hafta önce bile hisse senedinin 155 dolar seviyelerinden işlem gördüğünü düşündüğümüz de bu hızlı değer kaybının boyutu daha iyi anlaşılıyor.

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Tesla hisseleri paraşütsüz düşüyor, peki ama neden?

Peki madem Tesla iyi bir yıl geçirdi, o halde neden hisse senetleri değer kaybediyor? Bu sorunun yanıtı aslında Elon Musk’da gizli. Otoritelere göre Elon Musk’ın milyonlarca adetten oluşan hisse senedini satması bu gerilemenin en önemli sebeplerinden biri.

Tesla Cybertruck

Bir diğer önemli husus ise, popüler milyarderin Tesla’nın başında durmak yerine Twitter ile zaman geçirmesi. Yatırımcıların bu durumdan hoşlanmadığı ve Elon Musk’a yeniden Tesla’yla ilgilenmesi için baskı yaptığı biliniyor.

NASA, InSight Mars iniş aracını resmen emekliye ayırdı