Samsung adeta Huawei’ye meydan okudu

samsung

Hali hazırda akıllı telefon sektörünün zirvesinde yer alan Samsung, Huawei’ye açık açık meydan okudu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Çinli üreticilerin global pazara girmesiyle birlikte sektördeki dengeler tamamen değişmişti. Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi isimlerin pazar payını arttırması, en çok da sektörün zirvesinde yer alan Samsung’un zararına olmuştu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Huawei’nin yetkili isimleri sektörün geleceği hakkında hayli iddialı açıklamalarda bulunmuşlardı. 2018 yılını Apple’ı geride bırakarak 2. sırada tamamlayan Çinli üretici, zirveye göz kırpmıştı.

Samsung’dan Huawei’ye gözdağı!

Huawei’nin yetkili isimleri, önümüzdeki dönemde Samsung’u da geride bırakarak en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket olacaklarını ifade etmişlerdi. Üstelik bunun için çok fazla beklemeye gerek olmadığını ve Huawei’nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde sektörün zirvesini ele geçireceğini iddia etmişlerdi.

Geçtiğimiz gün Huawei’nin bu iddialarına Güney Koreli şirketten yanıt geldi. Güney Koreli şirketin en yetkili ismi konumunda yer alan DJ Koh, şirket olarak önümüzdeki 10 yıl boyunca sektörün zirvesinde yer almaya devam edeceklerini açıkladı.

Koh, şirket olarak yerlerinin hayli sağlam olduğunu dolayısıyla önümüzdeki 10 yıllık süreç boyunca, pazar lideriğini kimseye kaptırmayacaklarını belirtti.

Bir tarafta 5 yıl içerisinde zirveye tırmanacağını iddia eden Huawei yetkilileri, diğer tarafta ise 10 yıllık süre boyunca zirveden inmeyeceğini belirten Samsung. Peki bu restleşmenin kazananı kim olacak? Bunu önümüzdeki yıllarda öğreneceğiz.

Galaxy A80 tanıtıldı! İşte özellikleri