Xiaomi Avrupa’da hızla yükseliyor

xiaomi

Çin’in en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, global pazardaki başarısını Avrupa’da yansıtmış görünüyor. Çinli üretici zirve yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Xiaomi, Avrupa’yı fethedecek

Son dönemde Çinli akıllı telefon üreticilerinin önlenemez bir yükseliş içerisinde olduklarını biliyoruz. Genel itibariyle global pazar verilerine baktığımızda ilk 10 içerisinde 8 ismin Çinli üreticilerden oluştuğu görülüyor. Zaten 8 isim haricindekiler de Güney Koreli Samsung ve Amerikalı üretici Apple.

Geçtiğimiz günlerde 2018 ilk çeyreğine dair yeni bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren firmalara yer verildi. Geçtiğimiz yıla oranla satışlarını ikiye katlayan Çinli üretici, sürpriz bir şekilde en fazla telefon satan 4. firma oldu.

Benzer bir rapor da Avrupa’dan geldi. Avrupa’daki akıllı telefon satışlarını inceleyen Kantar, Xiaomi’nin hızlı bir yükselişle en çok telefon satan 4. şirket konumuna geldiğini açıkladı. Çinli üreticinin geçtiğimiz yıl MediaMrkt, Carrefour ve MediaWorld ile yaptığı anlaşmalar, satış rakamlarına olumlu yönde etki etmiş gibi görünüyor.

Çinli üreticinin Avrupa pazarında yüzde 4.4’lük paya eriştiği ve bu oranın önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceği belirtiliyor. Keza Xiaomi’nin Avrupa pazarındaki etki alanı hala istenilen seviyede değil. Mi Store’ların açık olduğu ülke ve şehirlerin sayısı bir eldeki parmak sayısını geçmiyor. Buna rağmen en fazla telefon satan 4. firma olmak, gerçekten büyük başarı.

xiaomi

Xiaomi, Apple ve Samsung’un ensesinde