Samsung Akıllı Telefon Pazarındaki Üstünlüğünü Yitiriyor

Samsung vs Apple

Geçtiğimiz yıla kadar akıllı telefon pazarını domine eden Samsung’un 2014 son çeyrekteki pazar payı yüzde 10’a kadar gerileyerek firmayı zor duruma soktu.

Akıllı telefon pazarının en önemli firmaları arasında yer alan ve gelişmekte olan pazarlardaki etkinliği sayesinde zirvedeki en önemli rakibi olan Apple’ı da geride bırakarak akıllı telefon pazarını domine etmeye başlayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yıl yaşadığı hayal kırıklıklarının ardından akıllı telefon pazarındaki liderliğini kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kaldı.

Samsung_vs_Apple

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni rapor, Samsung‘un akıllı telefon satışlarının geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yıllardır olmadığı kadar düştüğünü ve bu çeyrek göz önüne alındığında firmanın akıllı telefon satışlarının sadece yüzde 10’unu elde edebildiğini gösterdi. Bir süre öncesine kadar Samsung’un arkasında kalan Apple’ın aynı çeyrekte pazar payının yüzde 48.9’unu elde ettiği göz önüne alındığında Güney Koreli teknoloji devinin düşüşü daha da belirgin bir hal aldı.

Peki Samsung‘un bu ani çöküşüne ne sebep oldu? İlk olarak firmanın geçtiğimiz yılın başında piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5 kullanıcılara gerekli yeniliği sunamadı ve beklentilerin çok daha altında bir satış grafiği çizdi. Galaxy S5’in bu başarısızlığı firmanın düşüşünde ilk darbeyi vururken, asıl darbe gelişmekte olan pazarlardan geldi.

Samsung_Galaxy_S6

Bir zamanlar Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlardaki açık ara bir numaralı telefon üreticisi olan Samsung, bu ülkelerdeki pazar payının büyük bölümünü Lenovo, Meizu ve Xiaomi gibi yer firmalar kaybetmekten kurtulamadı.

Oldukça değişken bir yapıya sahip olan teknoloji dünyasının daha önce zirvede olan birçok firmanın kaybolup gitmesine sahne olduğu göz önüne alındığında Samsung için tehlikelere çanları çalıyor olsa da, önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılacak olan Galaxy S6‘nın başarılı olması halinde tüm bu sorunların hallolabileceği söyleniyor.

Windows 10 Linux’u Nasıl Etkileyecek?