Xiaomi Redmi oyun telefonu için kolları sıvadı

Redmi oyun telefonu Dimensity 1200 ile geliyor

Ürettiği fiyat / performans cihazlarıyla dikkat çeken Xiaomi şimdi de Redmi çatısı altında bir oyun telefonu üretecek. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarının geneline baktığımızda Xiaomi’nin rakiplerine oranla daha uygun bir fiyat skalasına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de Xiaomi’nin alt markalarından biri olan Redmi fiyat / performans konusunda sektörün önde gelen isimlerinden biri.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi Redmi’nin oyun odaklı yeni bir telefon modeli üzerinde çalıştığı belirtildi. Bu telefonun genel olarak orta segmente hitap edeceği fakat özel soğutma sistemi sayesinde üst seviye bir performans sunacağı iddia edildi.

Hali hazırda Xiaomi, Black Shark serisi ile zaten oyun odaklı modeller üretiyordu. Fakat Black Shark modelleri teknik özellikler bazında da üst seviyeye hitap eden cihazlardı.

Xiaomi Redmi uygun fiyatlı oyun telefonu için kolları sıvadı

Redmi logosu taşıyacak olan oyun odaklı modeller ise teknik özellikler bakımından biraz daha orta seviyeye hitap eden cihazlar olacak. Böylece cihazın fiyatı da Black Shark modellerine nazaran daha uygun olacak.

Zaten günümüzdeki orta segment yonga setleri de tüm mobil oyunları zorlanmadan açabiliyor. Burada temel konu telefonun nasıl bir soğutma sistemi ile geleceği.  Eğer Xiaomi gerçekten sağlam bir soğutma sistemi geliştirirse Redmi logosu taşıyan oyun telefonu modeli, son derece ideal bir performans sunacaktır. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Dikkat! Tablet fiyatları tekrardan artabilir!