Redmi K30 Pro için geri sayım başladı!

Redmi K30

Xiaomi, yeni uygun fiyatlı telefonu üzerine çalışmalara başladı. Xiaomi Redmi K30 Pro tam fiyat/performans telefonu olacak gibi görünüyor.

Xiaomi’nin orta segment için üretmiş olduğu Redmi modelleri özellikle Türkiye’de büyük beğeni toplamıştı. Çin’de K20 adıyla Türkiye ve Avrupa’da ise Xiaomi Mi 9T adıyla satılan bu seri, fiyat/performans konusunda rakiplerine göre çok fazla avantajlar sunuyordu. Tam ekranı OLED panel ile birleştiren Xiaomi, bu yıl Mi 10T adıyla anılmasını beklediğimiz Redmi K30 Pro ile piyasayı altı üst edecek gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 10 Pro ile çekilmiş 4K çözünürlüklü video yayınlandı!

Mart ayında tanıtılması beklenen K30 Pro’nun gücünü Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden alması bekleniyor. 8 GB RAM ve 12 GB RAM opsiyonlarını barındıracağını düşündüğümüz bu model, tam ekran tasarım ile gelecek.

Yani telefonda çentik yer almayacak. Bu yüzden de ön kamera yine pop-up mekanizma içerisine konumlandırılacak.

Tasarımsal açında K20 Pro modeline çok benzeyecek olan bu modelin 400 dolar banında olacağını düşünüyoruz. 5G desteği ile segmentinde fark yaratacak olan K30 Pro’nun Türkiye’de 4.500 TL banında olacağı söyleniyor. Bu fiyat aralığının Snapdragon 865 kullanan bir telefon için efsane olduğu aşikar.

Redmi K30 Pro

Arka kamera kurulumunda ise nasıl bir değişikliğe gidileceği bilinmiyor. Ancak K20 Pro modelinde yaşanan renk doğruluğu sorununun bu modelde düzeltileceğini ve en azından video çekimleri için OIS desteğinin artık bu modele ekleneceğini söyleyebiliriz.