Bim Xiaomi Redmi Go satacak!

bim xiaomi redmi go 2

#İŞBİRLİĞİ

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Bim, uygun fiyata Xiaomi Redmi Go satacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Son yıllarda Bim, A101 ve Migros gibi market zincirlerinin akıllı telefon satışı yapmasına alıştık. Özellikle Bim ve A101 bu konuda pek çok satıcıya rakip oldu diyebiliriz. Genel olarak hem Bim, hem de A101 düzenli olarak akıllı telefon afişleriyle karşımıza çıkıyor.

Peki önümüzdeki hafta hangi market, hangi akıllı telefonu satacak? Bim şimdiden 26 Temmuz’da satışa sunacağı akıllı telefonların afişlerini, mağazalarına asmış durumda.

Mağazalardaki afişlere bakacak olursak Bim 26 Temmuz itibariyle Xiaomi’nin giriş segmentindeki modeli Redmi Go’yu satmya başlayacak. Hem de hayli uygun bir fiyatla.

Peki Bim tarafından 599TL’den satılacak olan Xiaomi Redmi Go alınır mı? İşte bu yazımızda Bim tarafından satılacak olan Xiaomi modelini mercek altına alacağız.

bim xiaomi redmi go 3

Giriş segmentine hitap eden bir model

Öncelikle Xiaomi Redmi Go özellikleri hakkında bilgi verelim. Bim tarafından satılacak olan Xiaomi Redmi Go, Snapdragon 425 yonga setinden güç alacak. Sistemini 1GB RAM ile destekleyecek olan model, 8GB’lık dahili depolama alnına sahip. Elbette bu dahili depolamayı microSD kart desteği sayesinde 128GB’ta kadar arttırabileceğinizi belirtelim.

Telefonda 720 x 1280 piksel çözünürlüğe sahip 5.0 inçlik bir ekran yer alıyor. Klasik tasarım çizgisine sahip olan modelin ekran gövde oranı yüzde 69.1 civarında. 296 ppi piksel derinliğine sahip olan ekranın en boy oranı ise 16:9.

bim xiaomi redmi go 1

Xiaomi Redmi Go’nun arka tarafında 8MP’lik tek bir kamera yer alıyor. Ön yüzde ise 5MP’lik selfie kamerası mevcut. 3000 mAh kapasitesine sahip ortalama bir bataryadan beslenen Redmi Go, ilk olarak 2019 Şubat’ta satışa sunulmuştu.

Kutudan ilk çıktığında Android 8.1 Oreo ile çalışan telefonun piyasadaki ortalama fiyatı ise 750 TL civarında. Yani bu telefonu Bim’den alırsanız 100 – 150 TL arasında bir karınız olacaktır.

Peki gelelim asıl sorumuza. Xiaomi Redmi Go alınır mı?

bim xiaomi redmi go

Xiaomi Redmi Go alınır mı?

Bim tarafından satılacak olan Xiaomi Redmi Go az önce de belirttiğimiz üzere giriş segmentine hitap eden bir model. Yani bu telefonla yapabileceklerini hayli sınırlı diyebiliriz. Aynı şekilde PUBG, Fortnite gibi popüler oyunları da bu telefonla rahat bir şekilde oynamanız pek de mümkün değil diyebiliriz.

Ayrıca çektiğiniz fotoğraflarda da öyle yüksek bir kalite beklememeniz gerekiyor. Malum artık tek kameralı pek fazla model kalmadı.

Fakat fiyat performans tarafında kısas yaptığımızda, Redmi Go’nun pekala bu fiyata alınacak en iyi telefonlardan biri olduğu aşikar.

Dolayısıyla, bu telefonu alacaksanız çok fazla bir beklentinizin olmaması gerekiyor. Yani bu telefonu alırım, cam gibi fotoğraflar çekerim, arkadaşlarımla PUBG, Fortnite gibi oyunlar oynarım diyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Elbette yine de tercih sizin.

Uygun fiyatlı HTC Wildfire X geliyor