Netflix kendi bulut oyun servisini kuruyor

netflix oyunları

Kendi bulut oyun servisini kuracağı bir süredir konuşulan Netflix, bu hafta yayınladığı yeni uygulamayla bu servisin çıkışının yakın olduğunu gösterdi.

Şu ana kadar geniş kitlelere ulaşan kayda değer bir oyun çıkarmamış olsa da aslında Netflix uzunca bir süredir oyun dünyasına önemli yatırımlar yapıyor. Kendi uygulaması üzerinden oynanabilen mobil oyunlarına her geçen gün yenilerini eklememeye devam eden Netflix, şu ana kadar kullanıcılardan istediği ilgiyi görememiş olmasına rağmen bu alanda hız kesmeden yoluna devam ediyor. Üstelik şirket çok yakında bu alanda önemli bir adım atacak gibi görünüyor.

Hatırlarsanız bu yılın başında çıkan haberler, Netflix’in kendi bulut oyun servisini kurmak için çalışmalara başladığını ortaya çıkarmıştı. Şirketin oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu da kendi bulut oyun servislerini kurmayı planladıklarını söyleyerek bu haberleri doğrulamıştı. Görünen o ki aradan geçen sürede bu projede kayda değer yol kat edilmiş. Çünkü bu hafta yaşanan bir gelişme, Netflix’in yeni oyun servisinin çıkışa oldukça yaklaştığını gösteriyor.

bulut oyun

Netflix bu hafta Apple App Store’a Netflix Game Controller adını taşıyan yeni bir uygulama ekledi. Şirket bu uygulamanın çıkışını henüz resmi olarak duyurmadı ama bu gelişme App Store’u yakından takip edenlerin gözünden kaçmadı. Netflix Game Controller, kullanıcıların telefonlarını ya da tabletlerini bir tür oyun kumandasına dönüştürerek Netflix’te yer alan oyunları televizyonları üzerinden oynamalarına olanak sağlıyor. Bu uygulamanın yayınlanmış olması Netflix’in bulut oyun servisinin çok yakında hayata geçirileceğinin habercisi. Ancak şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı.

Son yıllarda hayatımıza giren bulut oyun servisleri, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Üstelik önümüzdeki yıllarda daha da popüler hale gelecekleri tahmin ediliyor. Öyle ki pek çok analist, GeForce Now ve benzeri servislerin oyun dünyasının geleceğinde oldukça büyük bir rolü olacağına inanıyor.

Diablo 4 popülerliğini çabuk kaybetti