Xiaomi Mix Flip Çin Dışına Çıkıyor

Xiaomi Mix Flip

Xiaomi’nin temmuz ayında piyasaya sürdüğü katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Flip, sonunda Çin dışına çıkıyor. Telefonun global lansmanı için tarih verildi.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, dikine katlanabilir ilk telefonu olan Mix Flip’i temmuz ayında resmi olarak tanıttı. Telefonun kısa süre sonra Çin’de satışa sunuldu. Xiaomi o dönem yaptığı açıklamada telefonun global pazara da sunulacağını duyurdu. Ancak aradan iki ay geçmiş olmasına rağmen telefonun global lansmanı için hala resmi bir tarih verilmedi. Ancak görünen o ki Xiaomi Mix Flip’in global lansmanına düşündüğümüzden daha yakınız.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, dün Twitter/X hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Xiaomi Mix Flip’in global lansmanının bu ay bitmeden gerçekleşeceğini duyurdu. Bu da Mix Flip’in önümüzdeki 10 gün içinde Çin dışına ilk adımı atacağı anlamına geliyor. Telefonun ilk olarak hangi ülkelerde satışa çıkacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Gelen bilgilere göre telefon Avrupa pazarına yaklaşık 1300 euroluk bir fiyat etiketiyle sunulacak.

xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip, 6.86 inçlik katlanabilir ekrana sahip. Bu LTPO AMOLED ekranın çözünürlüğü 1224 x 2912p. Yenilenme hızı ise 120 Hz. Telefonun dış yüzeyinde ise 4 inçlik bir dış ekran bulunuyor. AMOLED bu erkanın yenilenme hızı da 120 Hz. Çözünürlüğü ise 1392 x 1208p.

Mix Flip, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 12 ya da 16 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB ve 1 TB. Telefon, 4780 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 67W.

Telefonun 50 megapiksellik ana kamerasına 50 megapiksellik bir telefoto kamera eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Xiaomi’den Huawei Mate XT’ye Rakip Geliyor