Huawei Mate XT Üretimine Hız Verildi

Huawei Mate XT

Huawei, büyük ses getiren yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate XT için gelen yoğun talebi karşılayabilmek için telefonun üretime hız verdi.

Huawei, heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonunu geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıttı. Huawei Mate XT adını taşıyan telefon, ekranı iki kez katlanan, üç kanatlı ilk katlanabilir telefon olmasıyla büyük ses getirdi. Öyle ki 2800 dolarlık dudak uçuklatan fiyatına rağmen telefon çok sayında ön sipariş aldı. Kısa sürede 1 milyon ön sipariş alan telefon, sonraki günlerde de bu performansını sürdürdü. Gelen son bilgiler, Mate XT için şimdiden 6 milyon sipariş alındığını söylüyor. Telefona ilgi o kadar büyük ki Huawei talebi karşılamakta zorlanıyor. Satışlara darbe indirecek ciddi bir stok problemiyle karşılaşmak istemeyen Huawei, Mate XT üretimine hız verdi.

Huawei normalde bu yıl sonuna kadar 500 bin Huawei Mate XT üretmeyi planlıyordu. Ancak telefonun gördüğü yoğun ilgi sonrası bu rakam iki katına çıkarıldı. Huawei, yıl sonuna kadar 1 milyon Mate XT üretmek için bu telefonun üretimine hız verdi. Telefonun şimdilik sadece Çin’de satıldığı halde bu kadar büyük başarı yakalaması etkileyici. Ama şimdi asıl soru Mate XT’nin bu performansını devam ettirip ettiremeyeceği.

huawei mate xt 1 1

Huawei Mate XT, ya da tam adıyla Huawei Mate XT Ultimate Design, tam olarak açılmış halinde 10.2 inçlik bir ekrana sahip. Telefonun bir kanadı kapatıldığında bu ekranın boyutu 7.9 inçe düşüyor. Her iki kanat da kapatıldığında ise Mate XT 6.4 inçlik bir ekranı olan, standart bir telefon gibi kullanılabiliyor. 10.1 inçlik bu LTPO OLED ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Tam açık haldeyken ekranın çözünürlüğü 3,184 x 2,232p. Huawei bu ekranı 3K olarak tanımlıyor.

Huawei Mate XT, şirketin en gelişmiş yonga seti olan Kirin 9010’dan güç alıyor. Telefonun en üst versiyonunda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonda 5600 mAh’lık batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 66W. Ayrıca 50W kablosuz şarj özelliği de var.

Kamera tarafına geldiğimizde ise bizi dörtlü arka kamera karşılıyor. Bu dörtlü kamera sisteminin ana lensi 50 megapikssel. OIS destekli bu ana lense 12 megapiksellik telefoto kamera ile 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Dördüncü sensör ise otofokus modülü. Telefonda bir de 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Ama zaten telefonun yenilikçi tasarımı arka kameranın da selfie çekmek için kullanılmasına olanak sağlıyor.

Xiaomi’den Huawei Mate XT’ye Rakip Geliyor