Xiaomi Mi Fold 3 özellikleri gün yüzüne çıktı

Xiaomi Mix Fold 2 2

Katlanabilir akıllı telefon sektörüne yeni bir soluk getirmek isteyen Xiaomi, bu hedefine Mi Fold 3 modeliyle varmak niyetinde.

Xiaomi Mi Fold 3 özellikleri gün yüzüne çıktı. Xiaomi, son birkaç yıl boyunca genellikle yılın ikinci yarısında katlanabilir akıllı telefon modellerini tanıtıyor. Bu durum, teknoloji meraklılarının birkaç ay içinde şirketin yeni nesil katlanabilir cihazıyla karşılaşmayı beklemesini doğal hale getiriyor. Beklenen bu telefonun adının Xiaomi Mix Fold 3 olacağı konusunda Şubat ayından bu yana çeşitli söylentiler dolaşıyor.

Xiaomi Mix Fold 2

Bugün, bir duyum hesabı, Xiaomi’nin yaklaşan bu katlanabilir telefon modelinin bazı özelliklerini paylaştı. Söz konusu hesap, Weibo üzerinden adı belirtilmeyen bir katlanabilir telefonun özelliklerini açıkladı. Beyaz bir kavisli cam gövdesi olan bu ürünün bir mühendislik modeli (prototip) olduğu ifade edildi. Paylaşılan özellikler ışığında, bu cihazın Xiaomi Mix Fold 3 olduğunu düşünmek yanıltıcı olmayacak gibi görünüyor. Zira özellikleri, zaman zaman farklı kaynaklardan sızdırılan bilgilerle örtüşüyor. Hatta bu konuda yapılan yorumlar da benzer bir yönde.

Xiaomi Mix Fold

Xiaomi Mi Fold 3 özellikleri gün yüzüne çıktı

Duyum hesabına göre, telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga setiyle donatılacak. Dört kamera sistemiyle gelecek olan cihazın, iki kamerası zoom lens özelliği taşıyacak. Bunlardan biri 3.2x zoom lensine sahip olacak ve portre çekimlerinde kullanılacak. Diğer kamerası ise 5x periskop lensine sahip olacak ve uzun menzilli zoom çekimlerini destekleyecek. Katlanabilir telefon modelinde, düşme direncini artırmak amacıyla yeni bir su damlası menteşesi bulunacak. Telefon, önceki modeli gibi ince ve hafif olmaya devam edecek. 67W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteği sunacak.

Xiaomi Mix Fold 2 2

MIUI kodundan elde edilen bilgilere göre, Xiaomi Mix Fold 3, ‘Babil’ kod adını taşıyacak ve 2308CPXD0C model numarası ile tanımlanacak. Ayrıca L18 kod adıyla da bilinen cihazın, Ağustos ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Daha önceki sızıntılarda cihazın 8.02 inç ana ekrana ve 6.5 inç dış ekrana sahip olacağı belirtilmişti. Her iki panel de FHD+ çözünürlük sunacak ve 120Hz yenileme hızını destekleyecek. Cihazın içerisinde, LPDDR5 RAM ve UFS 4.0 depolama teknolojileri yer alacak. IP derecelendirme alması ve ekran altı kamera özelliği taşıması bekleniyor. Xiaomi Mi Fold 3 özellikleri gün yüzüne çıktı.

Reddit hackerları 4,5 milyon dolar talep ediyor