App Store Play Store hakimiyeti sona erebilir

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Dünyanın en büyük iki teknoloji şirketi konumunda olan Google ve Apple’a kötü haberler gelmeye başladı.

App Store Play Store hakimiyeti sona erebilir. Play Store ve App Store, birçoğumuzun yeni uygulamaları telefonumuza indirmek için başvurduğu iki önemli platformdur. Bunun nedeni, bu iki uygulama mağazasının telefonlarımıza varsayılan olarak yüklenmiş olması ve alternatiflerimizin sınırlı oluşudur. Google ve Apple’ın, kendi tekelciliklerini sürdürebilmek için diğer kaynaklardan uygulama indirmeyi zorlaştırdığı bu durum, yakında Japonya’da değişebilir. Zira, Japonya, bu iki uygulama mağazası ile rekabet edebilecek alternatiflerin önünü açmayı planlıyor.

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Serbest piyasa, yenilik ve rekabeti tetikleyen güçlü bir mekanizmadır. Tüketicilere istedikleri ürün ve hizmetleri seçme özgürlüğü verirken, işletmeleri de daha iyi ürün ve hizmetler oluşturma konusunda teşvik eder. Ancak, uygulama mağaza piyasasında tam bir özgürlükten söz etmek pek mümkün değildir. Google, Apple ve Huawei gibi şirketlerin oluşturduğu kapalı ekosistemler, geliştiricilerin ve kullanıcıların seçeneklerini sınırlar. Ancak bu durum, Japonya’nın attığı adımlarla değişmeye başlıyor.

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

App Store Play Store hakimiyeti sona erebilir

Japonya hükümeti, Apple ve Google’ın akıllı telefon uygulama mağazalarını rekabete açma planını duyurdu. Bu hareketle, rekabeti canlandırmak ve uygulama fiyatlarını düşürmek hedefleniyor. Yeni düzenlemeler, belirli güvenlik ve gizlilik standartlarını karşılayan alternatif uygulama mağazalarından uygulama indirme imkanı sağlayacak. Ayrıca, kullanıcıların üçüncü taraf ödeme platformlarını kullanarak uygulamaları satın alabilmesine imkan tanınacak.,

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdü

Bununla birlikte, bu düzenlemeler, Apple ve Google’ı, önceden yüklenmiş uygulamaları silmeye ve kendi hizmetlerine arama motorlarında ayrıcalıklı muamele yapmaya son verme yönünde bir adım atacak. Hükümet, yeni düzenlemelerin uygulama geliştiricileri ve tüketiciler için daha adil bir rekabet ortamı oluşturacağını belirtiyor. Daha düşük uygulama fiyatlarına da yol açması bekleniyor. Düzenlemeler şu anda taslak aşamasında olup, hükümet bu yılın ilerleyen aylarında onay için parlamentoya sunmayı planlıyor. App Store Play Store hakimiyeti sona erebilir.

İş görüşmelerinde yapay zeka kullanılacak