Reddit hackerları 4,5 milyon dolar talep ediyor

Reddit bu uygulamanın fişini çekiyor

Reddit son dönemlerde sorun üstüne sorun yaşadı ve platformun hackerları şimdi ciddi bir para talep ediyor. İşte tüm detaylar.

Şubat ayında Reddit, bazı reklamverenlerin ve mevcut ve eski çalışanların bilgileriyle birlikte dahili dokümanları, panoları, kodları ve sözleşmeleri ifşa eden hedefli bir kimlik avı planının kurbanı olduğunu açıkladı. Verilerin hiçbiri halka ulaşmamış gibi görünüyor, ancak bu durum yakında değişebilir. ALPHV olarak da bilinen fidye yazılımı çetesi BlackCat, saldırının sorumluluğunu üstlendi ve 80 GB sıkıştırılmış veriye sahip olduğunu iddia ediyor. “The Files” adlı bir gönderide BlackCat, platformun kendisine 4,5 milyon dolar vermesi ve API fiyat artışlarını tersine çevirmesi halinde bilgileri sileceğini duyurdu.

Reddit ortalama günlük trafiği kesinti sırasında düştü

BlackCat, bilgileri bir program aracılığıyla ele geçirdi. Şimdi, aylar sonra, bilgisayar korsanları, API fiyat artışlarına karşı site çapındaki protestoların ortasında kendilerini kamuoyuna açıkladılar. Artan maliyet, Narwhal ve Apollo gibi popüler üçüncü taraf uygulamalarını kapanmaya zorluyor ve Apollo’nun yaratıcısı Christian Selig, işinde kalabilmek için yılda 20 milyon dolar harcaması gerektiğini iddia ediyor.

Büyük bir protesto da platformun başındaki başka bir dert. Bir seferde 8.000‘e kadar alt dizinin çökmesi platformda sorunlara yol açtı. Reddit CEO’su Steve Hoffman, The Verge ile yaptığı röportajda, “popüler” kararlar vermeyen moderatörlerin görevden alınmasını arttıracaklarını söyledi. Reddit kararından dönme belirtisi göstermese de, bazı reklamverenler kesintiler devam ederken sitede durakladı.

Samsung Galaxy S23 serisi için güzel haberler gelmeye devam ediyor