Xiaomi Mi 6 , en sevilen Xiaomi telefonu oldu

Xiaomi 12.yılını kutlamaya hazırlanıyor ve bunun öncesinde şirket kurucusu Lei Jun, en popüler telefonlarından bazılarını oylamaya sundu. Dün, Jun tarafından yayınlanan bir anket, Xiaomi Mi 6 ‘nın Mi 11 Ultra ve Mi 10’u önemli bir farkla geçerek hayranların favorisi olmaya devam ettiğini gösterdi.

Xiaomi Mi 6 , Nisan 2016’da piyasaya sürüldü ve şu anda tam olarak beş yaşında olmasına rağmen, yıllar içinde bir kült kitle topladı. Xiaomi’nin çift arka kamera kurulumuna sahip ilk amiral gemisi telefonuydu ama aynı zamanda üstte ve altta kalın çerçeveli 16:9 ekrana sahip olan son telefondu ve bu da onu unutulmaz bir tasarım haline getirdi. Halefi – Xiaomi Mi 8 – çentik uygulaması olan bir tür çerçevesiz tasarıma sahipti ve insanlar o zamanlar çentiklere pek düşkün değildi.

Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi 6 ayrıca çok ince ve hafif bir yapıya sahipti ve 5.15 inçlik ekranı ile oldukça kompakttı, ancak daha fazla ağırlığa sahip seramik bir sırt varyantı da vardı.

Lei Jun daha önce tüm zamanların en sevdiği üç modelini açıklamıştı ve üçlü ayrıca Xiaomi Mi 6’yı da içeriyordu beri çok düştü. Bu, ankette telefona verilen 21.000 oyu açıklıyor.

Telefona duyulan sevgi o kadar fazlaydı ki, Xiaomi 2020’de çerçevesiz bir tasarımla tamamlanmış daha modern bir form faktöründe yeniden piyasaya sürmesi için bahşiş verdi. Ancak model hiçbir zaman gerçeğe dönüşmediği için proje iptal edildi.

Galaxy S9 serisi için destek sona eriyor