Spotify bünyesine yeni bir özellik ekliyor

Spotify, TikTok benzeri keşif akışına erişimi genişletiyor

Spotify , kullanıcılar tarafından oluşturulan popüler çalma listelerini uygulamanın ana sayfasına getiren yeni bir özellik test ediyor. İşte detaylar.

Testin bir parçasıysanız, önerilen çalma listeleri kendi “Öne Çıkanlar” sayfanızda görünecektir. Spotify , özelliği “belirli pazarlarda” denediğini ancak tam olarak nerede veya hangi cihazlarda kullanıma sunulacağını belirtmediğini de ekledi.

Firmanın belirttiği gibi, Öne Çıkanlar bölümü yalnızca herhangi bir kullanıcıdan çalma listelerini içermeyecek. Her kişiye özel olarak hazırlanan listeler kişilerin kendi takip listesine, çalma listesi popülerliklerine göre belirlenecek. Şirketin buradaki amacı kişiye özel mükemmel çalma listeleri sunmak. Bunu yapmak için de kendi algoritmasından çok kullanıcıların oluşturduğu listelerden ilham alacak.

Spotify bünyesine yeni bir özellik ekliyor

Uygulama kullanıcılarına göre bazen diğer dinleyiciler hangi şarkıların belirli çalma listelerine daha iyi uyduğunu bulmakta çok daha iyi. Spotify’ın Made for You çalma listeleri her kullanıcıyı tatmin edecek kapasitede uyum sunmuyor. Bu sebeple platform kullanıcıların oluşturduğu listelerdeki algoritmalardan yararlanmaya karar verdi. Uygulamanın, kullanıcıların yarattıklarını arama sonuçlarında saklamak yerine öne çıkarmak için çaba sarf etmesi güzel.

Spotify yıllık kazancını

Uygulama kısa süre önce de sizin ve diğer 10 arkadaşınızın tüm grup için kişiselleştirilmiş ortak bir çalma listesi oluşturmanıza olanak tanıyan Blends adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Her üye katıldıktan sonra şirket, herkesin tercihine göre otomatik olarak bir çalma listesi oluşturuyor. Bu da sürekli ne dinleyeceğim derdinden kullanıcıları kurtarıyor.

Twitch kötüye kullanılan bir özelliğini kullanımdan kaldırdı