Xiaomi yeni Mi Max ve Mi Note modeli üretmeyecek

yeni mi

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki parlayan ismi Xiaomi’nin, önümüzdeki dönemde yeni Mi Max ve Mi Note modeli üretmeyeceği ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Son dönemde hayli geniş bir kullanıcı kitlesine erişen Xiaomi, model yelpazesini genişleterek zirveye doğru ilerlemek istiyor. Malum, şu aralar Huawei üzerine yoğun bir baskı var. Bu baskının Xiaomi’nin satışlarını arttıracağını söylemek, pek de yanlış bir ifade olmayacaktır. Dolayısıyla 2019’da olmasa bile 2020 yılının sonunda, Xiaomi’yi dünyanın en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2. şirketi konumunda görebiliriz.

Bu durumun az çok farkında olan Xiaomi yetkilileri de kullanıcılarını heyecanlandıracak modeller geliştirmek için yoğun mesai harcıyorlar.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Çinli üretici öyle devasa arge bölümüne sahip değil. Yani aynı anda 4 – 5 modelin geliştirilmesi, şirket üzerindeki baskıyı arttırıyor. Hal böyle olunca Xiaomi de bazı modelleri üretim bandından çekme kararı almış.

Xiaomi 2 modelin üretimini sonlandırıyor

Xiaomi’nin amiral gemisi statüsündeki modeller ile yeni CC cihazlarına odaklanmak için yeni Mi Max ve Mi Note modellerini kızağa çektiği söyleniyor.  Çin kaynaklı bir habere göre, Xiaomi CEO’su Lei Jun yeni Mi Max ve Mi Note modellerinin gelmeyeceğini açıklamış.

Bilindiği üzere Mi Max devasa ekranı ve uçuk batarya kapasitesi ile özellikle genç kullanıcılar tarafından tercih edilen bir modeldi. Bakalım bu iki serinin sonlandırılması, Xiaomi’nin satışlarını nasıl etkileyecek? Bekleyip göreceğiz.

Huawei Nova 5 tanıtıldı! İşte özellikleri