Activision Blizzard çalışanları, şirketin COVID-19 aşı yönergesindeki değişiklikleri protesto etmek için Pazartesi günü işten ayrıldı. Grevler son hız sürüyor. İşte tüm detaylar.
Daha önce, video oyunu yayıncısı Activision Blizzard , birlikte çalışan iş arkadaşlarının aşı olmalarını şart koşuyordu. Perşembe günü, personele e-posta gönderdi ve artık böyle olmayacağını söyledi. Bir grup işçi, Cuma günü bu durumu protesto etmek için grev organize etti. Şirket o zamandan beri, “yerel koşullara ve riske dayalı olarak çalışanları ve lokasyonları için en uygun süreçleri ve politikaları belirlemeye” çalışıyor. Bununla birlikte, şirketin ileriye dönük temel çizgisi, aşıların gerekli olmadığı yönünde olacak.
Blizzard Entertainment, Blizzard çalışanlarına gönderilen ve Bloomberg yazarı Jason Schreier tarafından bildirilen bir e-postaya göre, aşı gereksinimini “en azından önümüzdeki birkaç ay boyunca” sürdürecek bir Activision Blizzard stüdyosu. Pazartesi günü yapılan grev, iki talebi vurguluyor: Activision Blizzard’ın evden çalışmayı tüm çalışanlar için adil bir seçenek haline getirmesi ve tüm stüdyolar için kaldırılan aşı zorunluluğunu tersine çevirmesi.
Bir ABK İşçi İttifakı temsilcisi Polygon’a “Sanal grevimize 115 kişi katıldı” dedi. “Bölgemizde COVID bulaşmasındaki artış nedeniyle çoğu insan kampüste bulunmamayı tercih etti” ifadelerini kullandı.
Eyleme yanıt olarak Activision Blizzard, Polygon‘a şu açıklamayı yaptı: Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği, ofise dönüş politikamız da dahil olmak üzere yaptığımız her şeyin mutlak ön saflarında yer almaktadır. Activision Blizzard’ın ABD’deki aşı görevi kaldırılmış olsa da, çalışanlarımızın çoğu için hâlâ gönüllü bir ofise dönüş fırsatı kapsamında faaliyet gösteriyoruz. Buna ek olarak, ofise dönmekten çekinen çalışanlar, bireysel durumlarına uygun çalışma düzenlemeleri için İK ekibimizle birlikte çalışabilirler” ifadelerini kullandı. “Koşulları izlemeye ve gerektiğinde politikada ayarlamalar yapmaya devam edeceğiz” ifadeleri eklendi.
Twitch kötüye kullanılan bir özelliğini kullanımdan kaldırdı