Xiaomi, Ağustos Ayında Apple’ı Geride Bıraktı

Xiaomi Apple

Akıllı telefon pazarında rekabet kızışıyor. Son dönemde Apple ve Samsung ile arayı kapatmaya başlayan Xiaomi, ağustos ayında Apple’ı altına aldı.

Bildiğiniz Apple, merakla beklenen yeni iPhone modellerini geçtiğimiz günlerde satışa çıkardı. iPhone 16 serisinin çıkışıyla birlikte Apple’ın satış rakamlarında da kayda değer bir artış yaşandı. Ancak bu artışın rakamlara yansıması biraz daha zaman alacak. Şu an ağustos ayı raporları gelmeye başlamış durumda ve ortaya çıkan tablo Apple için pek de iyi şeyler söylemiyor. Çünkü Apple ağustos ayında sadece Samsung’un değil Xiaomi’nin de gerisinde kaldı. Kendi evinde Huawei ve Honor gibi güçlü rakiplerinin gerisinde kalmış olmasına rağmen global pazarda her geçen gün biraz daha güçlenen Xiaomi, ağustos ayında toplam satış rakamlarında Apple’ı geride bıraktı ve ikinci sırayı aldı. İlk sırada ise yine Samsung var.

xiaomi apple samsung

iPhone 16 serisinin çıkışı Apple’ı yeniden yukarı iteceği için Xiaomi’nin ilk ikideki pozisyonu çok uzun süreli olmayacak. Ancak şirketin Apple ile Samsung arasındaki rekabete artık güçlü bir üçüncü olarak dahil olabiliyor olması, şirketin ne kadar yol kat ettiğini gözler önüne seriyor.

Nitekim rakamlarda da bu yükselişi destekliyor. Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından paylaşılan veriler, şirketin akıllı telefon pazarındaki satış rakamlarının geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 22 artış gösterdiğini gözler önüne seriyor. Counterpoint Research’ün raporu, şirketin özellikle 200 dolar altı telefonlarda büyük bir sıçrama yaptığına dikkat çekiyor. Özellikle Redmi 13 ve Redmi Note 13’ün başarısı, şirketin bu alanda elini epey güçlendirmiş gibi görünüyor.

Amazon Prime Day İndirim Günleri Ekim Ayında Tekrarlanacak