iPhone satışlarında düşüş bekleniyor!

iphone satislari

Apple’ın Eylül ayında duyurduğu yeni modellerin ardından şaşırtan satış rakamları, 2016 yılında karşımıza çıkmayacak. Popüler analist Morgan Stanley, Apple için kötü haberi verdi. Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

iphone-satislari

Her yeni iPhone modeliyle kısa sürece milyonlarca satış rakamına ulaşan Apple, bu şekilde dünyanın en çok kazanan şirketlerinden biri olmayı başarıyor. Ancak bu trend giderek azalıyor. Morgan Stanley isimli popüler analist, 2016 yılının Apple’a pek yaramayacağını rakamlarla açıkladı. Analistin iddiasına göre iPhone satışları 2016 yılında düşecek.

2015 yılı Apple için oldukça karlı bir yıl oldu. İki yeni iPhone modeli, Apple Watch ve iPad Pro, firmaya bu yıl ciddi bir kazanç sağladı. Ancak bu trendin 2016 yılında düşmesi bekleniyor. Beklenen düşüş %5.7 ile %10 arasında olacak. Satış rakamlarında yaşanan bu düşüş, Apple’ın borsadaki hisselerini de etkileyecek. Firma, tekrar yeni ürünler duyurana kadar adeta kış uykusuna yatacak diyebiliriz. Ancak Apple için tek etken yeni ürünün duyurulması değil.

IFA 2015’te duyurulan Android cephesinin iddialı modelleri, Çinli akıllı telefon üreticilerinin giderek daha güçlenmesi, önümüzdeki CES 2016 ve MWC 2016 gibi fuarlar, sektörde Apple’ı bir süreliğine geride bırakacak. Android cephesinde her geçen gün firmalar yeni ve daha rekabetçi alternatifler ile iPhone’un karşısına çıkıyor. Diğer yandan Samsung ve HTC gibi firmalar, “iPhone’u getir, yeni modeli götür” şeklinde kampanyalar düzenleyecek iPhone kullanıcılarını kendilerine çekmeye çalışıyor. İşte tüm bu koşullar bir araya geldiğinde Apple’ın satış rakamlarının 2016’da, 2015’in gerisinde kalacağı düşünülüyor.

Yahoo’dan Gmail desteği geldi!