En çok satan telefonlar listesinde Xiaomi üçüncülükte!

En çok satan telefonlar listesi

En çok satan telefonlar listesi yayınlandı. Xiaomi ilk kez Huawei’yi geride bıraktı ve 2020 yılının Şubat ayında en çok satan 3. telefon üreticisi oldu.

Xiaomi, Şubat 2020’de ilk kez Huawei’yi geride bırakarak en çok satan akıllı telefon üreticileri listesinde Samsung’un ve Apple’ın ardından üçüncü sıraya yerleşti. Aslına bakıldığında 2019 yılının genelinde Huawei 240.5 milyon adet telefon üretip satarken Xiaomi sadece 124.8 milyon adet telefon üretip satabilmişti. Ancak ABD ile Huawei arasında yaşananlar ve Google’ın bu tartışmaya katılıp firmanın bazı telefonlarında Google servislerinden yararlanamayacağını açıklaması Çinli telefon üreticisini epey etkilemiş gibi gözüküyor. Amerikan ambargosunun açıklanmasından bu yana 2020 yılının ilk ayında Huawei 12.2, Xiaomi ise 10 milyon telefon üretip sattı.

Şubat 2020’de ise daha önce hiç yaşanmayan bir şey yaşandı ve en çok satan telefonlar listesinde Xiaomi, Huawei’yi geride bıraktı. Rakamlara baktığımızda Xiaomi 6 milyon telefon üretimi yapıp satarken Huawei 5.5 milyon adet telefon sayısında kaldı. Böylece Xiaomi üçüncü sırayı almış oldu.

Coronavirüs karantinasında oynanabilecek oyunlar!

 

en çok satan telefonlar

İşte telefon üreticilerinin satış rakamları

Diğer firmalara baktığımızda Samsung listedeki yerini koruyor. Gerek 2019 yılı gerek 2020 yılının ilk iki ayı olsun her anlamda diğer rakiplerinden üstün olan Güney Koreli firma 2019 yılında tam tamına 295 milyon telefon üretip sattı. Apple o senede sadece 197 milyon telefon üretip satabildi. En çok satan telefonlar listesinde Samsung Ocak ayında 20 milyon Şubat ayında ise 18.2 milyon telefon üretip sattı. Apple ise geçtiğimiz seneye oranla büyük düşüş yaşadı.  Ocak ayında 16 milyon telefon üretip satan firma Şubat 2020’de sadece 10 milyon gibi bir rakamda takılı kaldı.

Coronavirüs pandemi nedeniyle akıllı telefon üreticileri zor zamanlar geçiriyorlar. Özellikle üretimlerinin çoğunu Çin pazarında gerçekleştiren Apple bu konuda zor günler geçiriyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu listede ne gibi değişmeler olacak.