Xiaomi 15’in Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Xiaomi 15

Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ten güç alan ilk telefon olacak Xiaomi 15’in teknik özellikleri sızdırıldı.

Xiaomi, Qualcomm ile imzaladığı anlaşma sayesinde, şirketin yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanıcılara sunan ilk telefon üreticisi olacak. Bu yeni nesil yonga setini kullanan ilk telefon, tahmin edeceğiniz üzere şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15 olacak. Son günlerde birkaç önemli sızıntıya konu olan telefon, bu hafta yeni bir sızıntıya daha konu oldu. Gelen bu son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özellikleri hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili doğru çıkan paylaşımlarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının paylaştığı bilgilere göre Xiaomi 15, düz bir OLED LTPO ekrana sahip olacak. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1.5K olacak. Digital Chat Station, bu ekranın boyutu hakkında bir bilgi paylaşmadı. Ancak telefonun öncülü Xiaomi 14 gibi kompakt bir tasarıma sahip olacağı düşünülüyor. Hatırlarsanız Xiaomi 14, 6.36 inçlik bir ekrana sahipti.

xiaomi 15 2

Öte yandan bu son sızıntıyla birlikte telefonun kamera özellikleri de netlik kazandı. Xiaomi 15’in üçlü arka kamerasındaki üç lens de 50 megapiksel olacak. Arka kameranın ana lensi bir OmniVision sensör kullanacak. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 3x optik zoom özelliğine sahip telefoto kamera eşlik edecek.

Telefonun en üst versiyonunda Snapdragon 8 Gen 4 işletim sistemine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik edecek. Son olarak ortaya çıkan bir diğer bilgi de telefonun ekranının altında bir ultrasonic parmak izi sensörü olacağı.

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunları Belli Oldu