Xiaomi 15 Pro, 1 İnçlik Bir Kamerayla Geliyor

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15 Pro, arka kamerasında bu kez 1 inçlik daha gelişmiş bir ana lens kullanacak.

Bildiğiniz gibi Qualcomm, merakla beklenen yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü ekim ayında çıkaracak. Bu yonga setini kullanan ilk akıllı telefon ise Xiaomi 15 olacak. Ancak öncülü gibi Xiaomi 15 de tek başına gelmiyor. Xiaomi 14 gibi Xiaomi 15’e de bir Pro modeli eşlik edecek. Bugüne kadar pek gündeme gelmeyen Xiaomi 15 Pro, dün önemli bir sızıntıya konu oldu. Böylece telefonun özelliklerine dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki Xiaomi 15 Pro, öncülüne göre daha büyük ve daha gelişmiş bir ana kameraya sahip olacak.

Xiaomi 14 Pro gibi 15 Pro da 50 megapiksellik üç arka kameraya sahip olacak. Ancak bu üçlü kameranın 50 megapiksellik ana lensi bu kez daha gelişmiş bir lens kullanacak. Söz konusu bu lens, 1 inçlik OmniVision OV50K olacak.

xiaomi 15 2

Öte yandan ona eşlik eden 50 megapiksellik telefoto kamera da değişecek. Geçtiğimiz yılki modelde telefoto kamera Samsung’un ISOCELL JN1 sensörünü kullanıyordu. Bu yıl çıkacak modelin telefoto kamerası ise Sony IMX882’yi kullanacak. Sony’nin sensörü, ISOCELL JN1’den kayda değer ölçüde büyük.

Xiaomi geçtiğimiz yıl Xiaomi 14’ü global pazara sunarken Pro modelini ise Çin dışına çıkarmamıştı. Bu yıl Pro modelinin global pazara sunulup sunulmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Apple Intelligence, ChatGPT’den Güç Alacak