Xiaomi 15 Pro’nun Kamera Özellikleri Netlik Kazandı

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15 Pro’nun kamera özellikleri gelen son sızıntıyla birlikte netlik kazanmış oldu.

Bildiğiniz gibi Qualcomm, merakla beklenen yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü ekim ayında çıkaracak. Bu yonga setiyle piyasaya sürülecek ilk akıllı telefonlar ise Xiaomi 15 ve 15 Pro olacak. Snapdragon 8 Gen 4’ten güç alacak olan Xiaomi 15 Pro, sadece yonga setiyle değil, kamera özellikleriyle de bu yılın en dikkat çekici telefonlarından biri olacak.

Daha önce gelen sızıntılar sayesinde kamera özellikleri hakkında ilk detayları öğrenme şansı yakaladığımız Xiaomi 15 Pro, bugün yeni bir sızıntıya daha konu oldu. Bu son sızıntıyla birlikte telefonun kamera özellikleri büyük ölçüde netlik kazandı.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin arka kamerasında 50 megapiksellik üç lens bulunacak. Bu üçlü kameranın ana lensinin f/1.4-f/2.5 değişken diyafram açıklığına sahip OV50K olacağı söyleniyor. Ona 50 megapiksellik geniş açılı bir lens ile yine 50 megapiksellik telefoto periskop kamera eşlik edecek. Ana lensin değişken diyafram açıklığına sahip olması, telefonun farklı ışık seviyelerine göre ışık alımını dengelemesine olanak sağlayacak.

xiaomi 15 2

Daha önce Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre telefon 2K çözünürlükte bir ekrana sahip olacak. Mikro-kıvrımlı bu ekranın altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Öte yandan telefonun hem öncülünden daha ince olacağı, hem de daha büyük bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Xiaomi geçtiğimiz yıl Xiaomi 14’ü global pazara sunarken Pro modelini ise Çin dışına çıkarmamıştı. Bu yıl Pro modelinin global pazara sunulup sunulmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak