Redmi K80 Pro Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Redmi K80 Pro

Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti kullanacak ilk telefonlardan biri olması beklenen Redmi K80 Pro’nun özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Xiaomi, Redmi markası altında çıkardığı akıllı telefonlara çok yakında bir yenisini daha ekleyecek. Söz konusu bu yeni telefon, Redmi K serisinin yeni üyesi Redmi K80 Pro olacak. Yakında piyasaya sürüleceği bir süredir konuşulan telefon, bugün önemli bir sızıntıya konu oldu. Gelen bu son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre Redmi K80 Pro’nun ekranının altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Redmi telefonlarında bugüne kadar optik parmak izi sensörleri kullanılıyordu. Ancak gelen bu sızıntı doğruysa, Redmi ultrasonik sensörlere geçiş yapacak demektir.

Redmi K80 Pro 2

Bugün gelen sızıntıda bahsi geçen bir diğer özellik de telefonun telefoto kamerası oldu. Paylaşılan bilgilere göre K80 Pro’nun arka kamerasındaki telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunacak. Hatırlarsanız telefonun öncülünde de bir telefoto kamera vardı ama onun optik zoom kapasitesi 3x değil 2x’ti.

Daha önce gelen bilgilere göre Redmi K80 Pro, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak. 2K çözünürlükte OLED bir ekranı olacağı söylenen telefonun 5500 mAh’lık bir bataryası olacağı belirtiliyor. Gelen bilgilere göre bu bataryanın şarj hızı ise 120 W olacak.

Telefonun çıkış tarihi henüz netlik kazanmış değil ama kasım ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bildiğiniz gibi Snapdragon 8 Gen 4 ekim ayında çıkacak. Bu yonga setini kullanan ilk telefonlardan biri olan Xiaomi 15 de ekim ayında piyasaya sürülecek. Xiaomi’nin, aynı yonga setini kullanan Redmi modelini ise kasım ayına bırakacağı düşünülüyor.

Realme GT 6’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu