Aqara Camera E1: Ev güvenliğiniz için yeni bir seçenek

f ed few

#İŞBİRLİĞİ

Ev güvenliği için yeni bir kamera mı arıyorsunuz? Öyleyse Aqara Camera E1 modelini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Zira ürün, kolaylıkla kullanılabiliyor ve pek çok ilgi çekici özelliğe sahip. Öte yandan evet, bu kameranın Apple Home  ve Google Home gibi sistemlerle uyumlu çalıştığını da belirtmemiz gerekiyor. Şimdi biraz daha detaya inelim ve ürünün sunduklarına birlikte göz atalım.

Aqara Camera E1, 360 derece dönüş gerçekleştirebilen ve otomatik olarak hareket takibi gerçekleştirerek olan biten her şeyi kayıt altına alabilen bir ürün. 2K görüntü sensörü ve geniş açılı lensi sayesinde tek seferde pek çok detayı yakalayabiliyor. Evet, düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar verebiliyor. Ve evet, üründeki yerleşik NPU sayesinde kameranın harekete ve sese karşı duyarlı pozisyona geldiğini de söylemeliyiz.

Tabii konu evimiz için bir güvenlik kamerası olduğunda, “uyumluluk” başlığı da önem kazanıyor. Aqara Camera E1, Apple Home (HomeKit Secure Video desteğiyle), Amazon Alexa ve Google Home’la uyumlu çalışıyor. Bu daha kolay kullanım demek.

Ürünümüz bir USB Type-C kablosuyla geliyor. Kutuda bir adaptör yok ama Type-C uyumlu bir güç adaptörüne ihtiyacınız var. Bunu belirtelim. Öte yandan, kamerayı ister düz olarak bir masaya konumlandırın, isterseniz de ters olarak tavana konumlandırın, bu size kalmış.

Aqara Camera E1: Ev güvenliğiniz için yeni bir seçenek

Depolama tarafına bakıldığında ise, tabii ki microSD kart yardımı alabilirsiniz. Bu noktada 512GB’a kadar depolama desteği sunuluyor ama hepsi bu değil. Yedekleme tarafında SMB3 destekli NAS depolama ve bulut depolama destekleri de var. Yeni iyi bir seçenek yelpazesinin olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin bulut depolama sayesinde, nerede olursanız olun internet üzerinden kayıtlarınızı kontrol etme şansınız var.

Kamera, oluşabilecek kritik durumlar için size 24 saatlik video kaydının bulut depolamada ücretsiz tutulması imkânının sunuyor. Evet, Aqara’nın bulut depolama servisi üzerinde. Dahası için tabii ki bir aboneliğiniz olmalı. NAS depolama için de cihazınıza takılı bir microSD kart olmalı ki bu kartın da kutuda gelmediğini, ayrıca satın almanız gerektiğini ekleyelim.

İnternet demişken, haliyle internet bağlantı hızı da çok önemli. Öyle ya, hem yüksek çözünürlüklü hem de yüksek boyutlarda video dosyalarımız olabilir. Bunlara hızlı erişebilmek ve sorunsuz izleyebilmek için iyi bir internet altyapısı da önemli. Ürünümüz Wi-Fi 6 kablosuz bağlantı teknolojisini destekliyor. Böylelikle hızlıca yol almanız mümkün.

Peki ya “mahremiyet” tarafında neler var? Öyle ya, bazen kamerayı kapatmak istersiniz. Üründe bir “Privacy Mode” da var. Böylece görüntü açısını değiştirebilir ve kamerayı tamamen kapatabilirsiniz. İsterseniz yalnızca görüntü tarafını değil, mikrofon tarafını da devre dışı bırakarak tamamen evinizdeki özel hayat aşamasına geçiş yapabilirsiniz.

Aqara Camera E1, geniş bir uyumluluk yelpazesi sunuyor

Ürünü pek çok üçüncü parti uygulamayla kullanma şansınız var. Akıllı ev konsepti denildiğinde, haliyle akıllara ilk olarak Apple Home, Amazon Alexa ve Google Home gibi sistemler geliyor. Eh , işin güvenlik tarafı da önemli ve bu kameranın uyumlu çalışması da öyle. Verileriniz güvenli bir şekilde depolanırken öte yandan Google ve Alexa görüntüleme araçları üzerinden görüntüleri stream de edebilirsiniz. Bir televizyon ya da bir tablet, bir anda sizin güvenlik ekranınız olabilir.

Aqara Camera E1: Ev güvenliğiniz için yeni bir seçenek

Aqara Home uygulamasını kullanmalısınız

Ürünümüz, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı özelliğine sahip. Uygulamadaki Magic Pair özelliği sayesinde kamerayı kısa sürede eşleştirebiliyorsunuz. Sonrasında kullanım ihtiyaçlarınıza göre kolaylıkla ayarlamalar yapabilirsiniz. Hem bu uygulama ve Bluetooth bağlantı sayesinde, o an internet yoksa bile E1’e erişebilir ve kullanabilirsiniz.

2K çözünürlük, çift taraflı ses kaydı ve dahası

Ürünümüz 2K çözünürlüklü video kayıtları gerçekleştirebiliyor (H.264). Buna çift taraflı ses kayıt özelliğini de eklediğimizde, farklı noktalardan gelebilecek işitsel detayları daha rahat ayrıştırabiliriz. Tabii ürünün 360 derece dönebildiğini, hareket algılarsa ona göre hareket edip yukarıya ya da aşağıya doğru çekim yapabildiğini de söylemeliyiz. F/2.0 değerde lensi bulunan ürün, düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar verebiliyor. Hem yetkililer, ürünün gece çalışması esnasında sizi rahatsız etmeyecek kadar sessiz olduğunun da altını çiziyor.

Gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojileri

Ürünümüz Wi-Fi 6 destekli. Bundan bahsetmiştik. Şimdi biraz daha detay verelim. Yüksek hızda ve kesintisiz internet bağlantısı tabii ki önemli. Ama tekrar etmek gerekirse, güvenlik de çok önemli. İşte bu noktada da devreye geliştirilmiş WPA3 kablosuz güvenlik protokolü giriyor.

Bu arada, ürünü aktif olarak kullanmadığınız esnalarda, hem güç hem de veri tarafında tasarrufa gidiyor ve bu da haliyle güzel bir detay.

Aqara Camera E1’i ülkemizde  2 bin TL satış fiyatı etiketiyle bulabilmek mümkün.

XPG SPECTRIX D35G DDR4 RGB 16GB X 2 RAM: Uygun fiyata yüksek performans!