Xiaomi 15’in Çıkış Tarihi Netlik Kazandı

Xiaomi 15

Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ten güç alan ilk telefon olacak Xiaomi 15’in çıkış tarihi netlik kazandı.

Şu anda akıllı telefon işlemcileri konusunda piyasaya öncülük eden şirket olan Qualcomm, her yıl olduğu gibi bu yıl da neredeyse tüm amiral gemisi akıllı telefonların yonga setini üretecek. Şu anda Snapdragon 8 Gen 3 ile piyasayı domine eden Qualcomm, sonbaharda ise yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü çıkaracak. Yılın son çeyreğinde çıkacak amiral gemisi modellerde kullanılacak olan bu yonga setinin ne zaman piyasaya sürüleceği belli oldu. Snapdragon 8 Gen 4 ekim ayı ortasında çıkacak.

xiaomi 15 2

Snapdragon 8 Gen 4’ün çıkış tarihinin belli olmasıyla birlikte Xiaomi 15’in de çıkış tarihi netlik kazanmış oldu. Hatırlarsanız Qualcomm ile Xiaomi geçtiğimiz hafta önemli bir anlaşmaya imza atmıştı. Bu anlaşmaya göre Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini kullanan ilk telefonu Xiaomi çıkaracaktı. Söz konusu bu telefon Xiaomi 15 olacağı için, Snapdragon 8 Gen 4’ün çıkışıyla Xiaomi 15’in çıkışı aynı döneme gelecek. Bu da Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonunu ekim ayı ortasında piyasaya süreceği anlamına geliyor.

Hatırlarsanız Xiaomi 14 de geçtiğimiz yıl 26 Ekim’de tanıtılmıştı. Yani şirketin takviminde çok büyük değişiklik yapması gerekmeyecek. Telefonun çıkışını sadece bir iki hafta öne kaydırarak Qualcomm’un yeni yonga setini kullanıcılarla buluşturan ilk şirket olma fırsatını yakalayacak.

iPhone Satışlarında Yüzde 10 Düşüş Yaşandı