iPhone Satışları İstendiği Gibi Gitmiyor; Apple Hisseleri Düşüşte

iPhone satışları

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, son raporunda bu yıl iPhone satışlarında ciddi bir düşüş yaşanacağını söyledi, Apple hisseleri bir anda düşüşe geçti.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yılın sonunda paylaşılan veriler, iPhone 15’in Çin’deki satışlarının beklentilerin çok altında seyrettiğini ortaya çıkardı. Halihazırda büyük bir talep yaratamayan iPhone 15 serisi, Huawei’nin geri dönüşüyle birlikte Çin’de iyiden iyiye gözden düşmüştü. Ülkedeki pek çok kullanıcı iPhone 15 yerine başta Huawei Mate 60 serisi olmak üzere farklı modellere yöneldi. Çin gibi önemli bir pazarda kan kaybetmesi, 2024’ün Apple için sıkıntılı geçebileceğini gösterdi. Nitekim şu anki gidişat da o yönde.

Söz konusu Apple olduğunda en güvenilir kaynaklardan biri olan ünlü analist Ming-Chi Kuo, bugün iPhone satışlarına dair yeni raporunu yayınladı. Ming-Chi Kuo’nun raporuna göre iPhone satışlarında bu yıl ciddi bir düşüş yaşanacak. Hatta bu düşüşün yüzde 15 civarında olabileceği öngörülüyor ki bu da Apple için hiç alışık olmadığımız bir düşüş. Böylesine ciddi bir düşüş söz konusu olduğu için bu durum şirketin hisselerine de yansıdı. Kuo’nun raporunu yayınlamasının ardından Apple hisseleri yüzde 1.9 değer kaybetti.

iphone 15

Ming-Chi Kuo’nun raporu da Çin’de düşen satışların altını çiziyor. Ancak Kuo birkaç önemli faktörü daha gündeme taşıyor. Bunlardan ilki yapay zeka özelliklerine sahip telefonların çıkışı. İkincisi ise katlanabilir telefonların gitgide daha popüler hale gelmesi. Bu iki kategorideki telefonlara talep gösteren kullanıcıların sayısının artması iPhone satışlarını kötü etkiliyor. Yani anlayacağınız Apple’ın Çin’den büyük problemleri var. Şirketin iPhone’daki teknolojileri yenilemekte ağır davranması, geç de olsa etkilerini hissettirmeye başladı.

Xiaomi 14 Ultra’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu