Xiaomi 13, Snapdragon 8 Gen 2 kullanacak

Xiaomi 13

Bu yılın sonunda piyasaya sürülecek olan Xiaomi 13, Qualcomm’un yeni Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanan ilk telefon olacak.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, efsanevi kamera üreticisi Leica’nın kamerasını hazırladığı yeni akıllı telefonu Xiaomi 12 Ultra’yı önümüzdeki ayında piyasaya sürecek. Ancak şirketin bu yıl satışa sunacağı tek amiral gemisi akıllı telefon bu olmayacak. Xiaomi 12’nin halefi olan Xiaomi 13’ün de bu yıl bitmeden çıkması bekleniyor. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa Xiaomi 13, Qualcomm’un en yeni ve en güçlü yonga seti Snapdragon 8 Gen 2’yi kullanan ilk akıllı telefonlardan biri olacak. Hatta ilki bile olabilir.

Akıllı telefon pazarıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan Abhishek Yadav, Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 2’yi kullanacak ilk telefonun Xiaomi 13 olacağını sürdü. 4nm işlemcilerden güç alan Snapdragon 8 Gen 2 çok daha güçlü ve çok daha verimli bir yonga seti olacak. Spandragon 8 Gen 2 henüz Qualcomm dışında performans testlerine tabii tutulmadığı için kesin bir şey söylemek güç olsa da yeni yonga setinin bir önceki nesilden yüzde 30 daha iyi performans vereceği söyleniyor.

xiaomi 13 2

Snapdragon 8 Gen 2’nin öncülünden daha güçlü olmasını, CPU tasarımında yapılan değişiklik sağlayacak. Ayrıca yeni yonga seti daha güçlü bir CPU da kullanacak. Snapdragon 8+ Gen 1’de bulunan Adreno 730 GPU’nun yerini Adreno 740 GPU alacak.

Qualcomm yeni yonga setlerini genelde yılın son aylarında, çoğunlukla da kasım ayında çıkarıyor. Bu yüzden Xiaomi 13’ü de büyük ihtimalle kasım-aralık aylarında raflarda görmeye başlayacağız.

Meta, 2024’te çıkaracağı AR gözlüğünü rafa kaldırdı