Snapdragon 8 Gen 4 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu

Snapdragon 8 Gen 4

Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanacak ilk telefon belli oldu. Önde gelen bir telefon üreticisi ilk sırayı almak için Qualcomm ile anlaştı.

Söz konusu Android telefonlar olduğunda, kayda değer tüm amiral gemisi telefonlarda karşımıza Snapdragon yonga setleri çıkıyor. Qualcomm tarafından geliştirilen bu yonga setleri Android tarafında piyasadaki en iyi performansı sunuyor. Nitekim şu anda piyasada olan en iyi Android telefonlarda da Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti kullanılıyor. Ancak Qualcomm her yıl olduğu gibi bu yıl da yonga setlerini yenileyecek. Snapdragon 8 Gen 3’ün yeni nesil versiyonu olan Snapdragon 8 Gen 4, ekim ayında piyasaya sürülecek.

Snapdragon 8 Gen 4’ün çıkışına daha aylar var ama şimdiden bu yonga setini kullanacak ilk telefonlar belli oldu. Gelen son bilgilere göre Qualcomm, Çinli teknoloji devi Xiaomi ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Xiaomi, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setli ilk telefonları çıkaracak şirket olacak. Söz konusu bu telefonların Xiaomi 15 ve Xiaomi 15 Pro olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi 14

Qualcomm, Xiaomi’nin yanı sıra OnePlus ve iQOO ile de benzer anlaşmalara imza attı. Bu anlaşmalara göre Xiaomi’den sonra bu yonga setiyle telefon çıkaracak ilk iki şirket OnePlus ve iQOO olacak. Bu da Xiaomi 15 ve 15 Pro’dan sonra bu yonga setiyle gelecek ilk telefonların OnePlus 13 ve iQOO 13 olacağını gösteriyor. Bu yeni nesil telefonlar ekim ayında piyasaya sürülecek.

Fallout Satışlarındaki Patlama Büyüyerek Devam Ediyor