Telegram veri gizliliği konusunda sınıfta kalabilir

Telegram veri gizliliği

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan Telegram veri gizliliği konusunda sınıfta kalma ihtimaline sahip. Son derece ilginç iddialar ortalıkta dolaşıyor.

Telegram veri gizliliği konusunda birçok kullanıcının takdirini kazandı. Ancak ortaya çıkan bazı gelişmeler nedeniyle bu özelliğini kaybetme ihtimaline sahip. Ortaya çıkan bazı detaylara göre Telegram kullanıcı verilerini Alman yetkililere sundu.

Telegram veri gizliliği

Birçok kişinin bildiği üzere Telegram hiçbir koşulda devletlere veya kuruluşlara bilgileri sızdırmıyor. Hatta kişilerin suçlara karışmış olması durumunda bile Telegram böyle bir adım atmıyor. Yani ne yaparsanız yapın tüm verileri gizli bir şekilde saklıyor.

Telegram veri gizliliği tehlikede olabilir

Anlık mesajlaşma devi Rusya üzerinden bazı baskılara uğruyordu. Bu baskılardan korunmak için yeni bir karar aldı. Bu karar ile birlikte merkezi farklı bir ülkeye taşındı. Telegram her ne kadar Dubai sınırları içerisinde merkez sunuculara sahip olsa bile yine de başka bazı şehirlerde sunuculara sahip.

Telegram veri gizliliği

Londra, San Francisco ve Singapur gibi şehirlerde şirketin sunucuları yer alıyor. Üstelik bu sunucular son derece gizli bir şekilde korunuyor. Ancak ortaya çıkan bazı detaylara göre Alman yetkililer Telegram üzerinden bazı verileri elde etti. Üstelik uygulamanın kendisi bu verileri sundu.

Telegram için hayal kırıklığı

WhatsApp gibi platformlardan kaçan kişiler genellikle kullanıcı gizliliği arıyor. Eğer kullanıcı gizliliği iyi bir durumdaysa birçok kişi kendisini daha fazla güvende hissediyor. Mesela Signal bu konuda en iyisi olarak biliniyor.

Telegram ücretli abonelik sisteminin bu ay başlayacağını açıkladı

Telegram bugüne kadar en büyük WhatsApp alternatifi olsa bile hakkında çıkan iddialar kullanıcıları başka platformlara yönlendiriyor. Peki sizce Telegram yeteri kadar güvenli mi? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.