Xbox Series S tahmin edilenden daha popüler

Xbox Series X

Microsoft’un bu hafta sızdırılan belgeleri, Xbox Series S’in aslında tahmin edilenden çok daha popüler olduğunu ortaya çıkardı.

Bildiğiniz gibi bu hafta Microsoft cephesinde ciddi bir sızıntı yaşandı. Microsoft ile FTC arasında görülen Activision Blizzard davasında mahkeme tarafından toplanan belgelerin internete sızması, Xbox ile alakalı pek çok belgenin ve yazışmanın ortaya saçılmasına sebep oldu. Hafta boyunca bu belgeleri inceleyip dikkat çekici detayları gündeme taşıyan oyun dünyası, bugün dikkat çekici bir detayı daha gün yüzüne çıkardı. Microsoft’un sızdırılan belgelerine bakılırsa Xbox Series S, aslında tahmin edilenden çok daha popüler.

2020 yılında Xbox Series X ile birlikte piyasaya sürülen Series S, X’e kıyasla daha mütevazı özelliklere sahip olduğu için çıktığı günden beri daha arka planda kaldı. Şu anki Xbox jenerasyonunun yıldızı hep Xbox Series X olarak görüldü. Ancak Microsoft’un sızdırılan belgelerine bakılırsa aslında oyunseverler Xbox Series S’e çok daha fazla ilgi göstermiş. Nisan 2022 tarihli bu belgede yer alan bilgilere göre Microsoft’un sattığı Xbox Series konsollarının yüzde 74.8’ini Series S oluşturuyor. Series X’in pazar payı ise yüzde 25’te kalıyor.

Xbox Series S

Bu da aslında bu jenerasyonun asıl yıldızının düşünüldüğü gibi Series X değil Series S olduğunu gösteriyor. Çünkü Series S’in satışları X’i neredeyse üçe katlamış durumda. Bu belgede yer alan satış oranlarının total satışlara mı yoksa belli bir çeyreğin satışlarına mı ait olduğu bilinmiyor. Ancak ne olursa olsun Xbox Series S’in X’e karşı bariz bir üstünlüğü olduğu açıkça ortada. Hal böyleyken Microsoft’un ilk günden Xbox Series X’i ön plana çıkarması, şirketin oyuncuları daha yüksek fiyatlı bir alternatife yöneltmek için yaptığı bir pazarlama taktiği olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan analist Mat Piscatella, bu belgenin hazırlandığı günden bu yana oranların kayda değer ölçüde değişmiş olabileceğine dikkat çekiyor. Yıllar geçip çıkan oyunların gereksinimleri arttıkça, oyuncuların daha güçlü bir donanıma sahip olan Xbox Series X’e yönelmiş olması muhtemel. Ama buna rağmen oranların en fazla yüzde 50-50 düzeyinde olduğu düşünülüyor ki aslında bu da Xbox Series S açısında tahmin edilenin üstünde.

Huawei Mate 60 Pro’da olmaması gereken parçalar var