Call of Duty: Warzone bugün oyunseverlere veda ediyor

Call of Duty: Warzone 2.0

2020 yılında çıkan ücretsiz Call of Duty oyunu Warzone, bugün oyunseverlere veda ediyor. Bundan sonra onun yerini Warzone 2.0 alacak.

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden olan Call of Duty serisi, bir yandan Modern Warfare ve Black Ops gibi ana serilerini sürdürürken, bir yandan da Warzone gibi yan oyunlarla oyun dünyasındaki etkinliğini güçlendirdi. Mobil platformlarda da oynanabilen Warzone, seri için önemli başarılara imza attı. Ancak bugün geldiğimiz noktada onun da veda etme zamanı gelmiş durumda.

Hatırlayacağınız üzere Activision Blizzard geçtiğimiz yıl bu seriyi yenilemiş; PC ve mobil cihazlara yönelik olarak hazırlanan Call of Duty: Warzone 2.0, geçtiğimiz yılın kasım ayında oyunseverlerle buluşmuştu. Stüdyo ilk başta Warzone 2.0’ın orijinal Warzone oyununun yerini almayacağını açıklamış olsa da daha sonra bu kararından geri adım attı. Bu yılın haziran ayında bir açıklama yaparak, Warzone’un 21 Eylül’de kapatılacağını duyurdu. Activision Blizzard tarafından aylar önceden açıklanan o gün geldi çattı. Son aylarda hayatına Warzone Caldera adı altında devam eden orijinal Warzone oyunu, bugün oyunseverlere veda ediyor.

call of duty warzone 2

Warzone 2.0 ilk çıktığında da duyurulduğu gibi ilk oyunda elde edilen başarılar ve sahip olunan eşyalar maalesef Warzone 2.0’a aktarılamıyor. Bu yüzden bugün Warzone sunucularının kalıcı olarak kapatılmasıyla birlikte, oyunu oynayanlar Warzone’da elde ettiklerinin tamamını kaybetmiş olacak. Bir tek Caldera’da alınan Modern Warfare (2019), Black Ops Cold War ve Vanguard eşyaları, bu oyunlarda kalmaya devam edecek.

Warzone oyunları aslında PUBG benzeri bir oynanış sunuyor. Warzone 2.0’ın oyun haritası, Al Mazrah adını taşıyan hayali bir çölün üzerinde yer alıyor. Bu haritada beliren daireler oyuncuları farklı yönlere doğru iterek hem diğer oyuncularla hem de yapay zeka kontrolündeki düşmanlarla karşı karşıya gelmeye zorluyor. Yeni Warzone oyunu, Modern Warfare II ile aynı oyun motoru kullanılarak geliştirildi.

Huawei Mate 60 Pro’da olmaması gereken parçalar var