X, canlı akış özelliği için yeniliklerini duyurdu

X, canlı akış özelliği için yeniliklerini duyurdu

X, Elon Musk’ın satın almasının ardından bir çok değişimden geçti ancak bu değişimler her zaman pek iyi anlamda olmadı. İşte tüm detaylar.

Şirket, X’in yakında canlı yayın özelliğini premium ödeme duvarının arkasına taşıyacağını duyurdu. Değişiklik X’i şu anda Facebook, Instagram, YouTube, Twitch ve TikTok’ta ücretsiz olan bu özellik için ücretlendirilen tek büyük sosyal platform haline getirecek. Şirket, “Yalnızca Premium aboneler X’te canlı yayın (canlı video yayınları oluşturabilecek) yapabilecek” dedi.  X, değişiklikle ilgili bir açıklama yapmadı. Şirket, kullanıcıları ücretli aboneliklerine çekmek için post düzenleme, uzun biçimli yazı yazabilme ve reklamsız yayınlar gibi ek özellikler kullandı. Ancak genellikle mevcut, yaygın olarak bulunan özellikleri ödeme duvarının arkasına taşımadı.  Premium abonelikleri “temel” katman için ayda 3 ABD dolarından başlıyor ve Premium için ayda 8 ABD dolarına ve Premium+ için ayda 16 ABD dolarına yükseliyor.

X, canlı akış özelliği için yeniliklerini duyurdu

Ancak Elon Musk’a ait platformun diğer basit özellikler için ücret almak istediğine dair başka işaretler de var. Şirket, Yeni Zelanda ve Filipinler’de yeni hesapların paylaşım ayrıcalıklarına sahip olması için yıllık 1 dolarlık bir ücret uygulamaya koydu. Şirket hâlâ planı bir test olarak tanımlasa da Musk, ücretleri tüm yeni kullanıcılara genişletmek istediğini öne sürdü. Twitter’ın geçirdiği değişimden bu yana ne yazık ki bazı özellikler kötü anlamda değişti.

Bilim insanları 100 yaşına kadar yaşamanın sırrını açıkladı