Twitch, rakip yayın platformları ile eş zamanlı yayın yapılmasına izin verecek

Twitch, rakip yayın platformları ile eş zamanlı yayın yapılmasına izin verecek

Twitch bugün çok önemli bir karar duyurdu. Artık rakip platformlar ile eş zamanlı yayın yapılabilecek. İşte tüm detaylar.

Twitch artık kullanıcılarının diğer canlı video sitelerinde aynı anda yayın yapmasına izin verecek. Duyuru, yeni eşzamanlı yayın kurallarının kaldırıldığı sırada Las Vegas’taki TwitchCon’da yapıldı. Şirket, diğer platformlarda “Twitch kullanıcı deneyiminden ödün verilmediği sürece” eş zamanlı yayına izin verildiğini vurguladı. Ağustos ayında şirket, çapraz yayın kurallarını gevşeterek kanalların canlı içeriklerinin TikTok ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarında görünmesine izin verdi. Artık hangi yeni rakip hizmetlerin bu hizmete dahil olduğu konusunda Twitch’in yelpazesi geniş. Şirket “herhangi bir hizmetin” masada olduğunu öne sürüyor. Tek istisna, platform ile münhasırlık sözleşmeleri imzalamış olmaları.

Twitch, rakip yayın platformları ile eş zamanlı yayın yapılmasına izin verecek

Eş zamanlı yayına yönelik yeni yaklaşım şirketin kârına zarar verebilir. Bu hareket, birçok ünlü yayıncının gemiden atlayıp bu alandaki rakiplerle (özellikle YouTube) anlaşmalar imzalamasına bir yanıt olabilir. Ancak belki de içerik oluşturuculara hiçbir koşula bağlı olmaksızın ek gelir akışları sağlamak, büyük oyuncuları ve orta ölçekli yayıncıları gelirlerinden daha mutlu tutmak için bir adım da atılmış olabilir.

Şirket, hem kullanıcılarını hem de yatırımcılarını mutlu etmek için genel politikaları güncellemeye çalışıyor. Şirket, platform dışı kişisel bilgileri ele almaya çalıştı ve hatta sohbetleri yönetebilecek makine öğrenimi programlarıyla da uğraştı. Ayrıca hikayeler ve yayınlar gibi diğer sosyal medya şirketlerinden kopyalanan özellikleri de sundu.

Acer Aspire C27 : Performansı ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor