Canlı yayın uygulaması Meerkat’ın fişi çekildi!

meerkat uygulamasi

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Meerkat isimli canlı yayın uygulamasının fişi çekildi. Uygulama App Store uygulama marketinden kaldırıldı.

Son dönemlerin en popüler konularından biri olan mobil canlı yayın uygulamaları arasında önemli bir yere sahip olan Meerkat an itibariyle kullanım dışı bırakıldı. Uygulamanın geliştiricisi Ben Rubin bu haberi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Ancak bir başka yenilik daha duyurdu.

Meerkat out Houseparty in!

Twitter üzerinden canlı yayın yapılmasını sağlayan Meerkat uygulaması 2015 yılı içerisinde büyük dikkat çekmişti. Ancak sonrasında Twitter’ın Periscope isimli uygulamayı satın almasıyla dengeler değişmeye başladı. Meerkat, Periscope’a karşı olan rekabeti kaybetti. Canlı yayın uygulamaları arasında, Facebook Live servisini saymazsak artık lider uygulama Periscope.

Ancak Ben Rubin, Houseparty isimli yeni uygulamaya dikkat çekti. Android ve iOS için bir süredir yayında olan Houseparty uygulaması şimdiden 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Uygulama, Meerkat’a benziyor ancak yeni bir konsepti beraberinde getiriyor.

Houseparty uygulaması ile kullanıcılar arasında grup görüşmeleri yapılabiliyor. Ancak amaç tam anlamıyla bir video konferans değil. Snapchat ve Meerkat’ın karışımı bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Tıpkı WhatsApp gibi kullanıcıların telefon numaraları ile kaydolmaları isteniyor. Ancak kullanıcı adına göre de arama ve kişi ekleme yapılabiliyor. Anlık davetiyeler yollanabiliyor ve grup görüşmelerinde efektler kullanılabiliyor.

Life On Air isimli uygulama yapımcısı Houseparty uygulamasını yeni odak noktası haline getirmiş durumda. Meerkat uygulamasına ulaşmak isteyenler Houseparty uygulamasına yönlendiriliyor.

Houseparty uygulamasını Android işletim sistemli cihazlarınıza yüklemek için buradaki, iOS işletim sistemli cihazlarınıza yüklemek için ise buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

iPhone 7 için en iyi bataryalı kılıflar!