X platformunda bir kullanıcıyı engellemek mümkün olmayacak

Elon Musk, Mark Zuckerberg'e seslendi: 'Her koşulda düello'

Twitter tamamen marka değişikliğine giderek kendisini X olarak değiştirdi. Bu platformda hala oturmayan bir düzen de mevcut. İşte tüm detaylar.

Elon Musk, X platformunda büyük değişiklikler yapmayı henüz bitirmedi. Platformun sahibi ve baş teknik sorumlusu, eskiden Twitter olarak bilinen hizmetin, DM’ler söz konusu olduğunda diğer kullanıcıları engelleme seçeneğinden mahrum edileceğini söylüyor. Daha önce özelliği kaldırma arzusunun sinyallerini veren Musk, diğer kullanıcıları susturmak yerine engellemenin “mantıksız” olduğunu öne sürdü. Sessiz seçeneği yine kullanılabilir olacak.

Twitter markasını X olarak değiştirdi! Sorunlar şimdiden başladı

Birçok kişi tacizden korunmak için engelleme özelliğini kullanıyor. Uzun zamandır platformun önemli bir güvenlik özelliği engellemek seçeneği oldu ve bunu ortadan kaldırmak, kullanıcıların belki de beslemelerinde ve bildirimlerinde uğraşmak istemedikleri daha fazla nefret dolu içerik görmelerine kapı açacak. Ayrıca, CNBC’nin işaret ettiği gibi, bazı kullanıcılar görmek istemedikleri reklamcıları ve markaları engellemek istiyor, ancak bunu yapamayacak olmak pek iyi olmayabilir.

İlkbaharda X, platformun birçok üçüncü taraf uygulamasını bozan ücretsiz API’sini kapattı. Sadece bir yıl önce, Twitter, insanlara platformdaki tacizi azaltmak için kullanmaları için üçüncü taraf uygulamaları önermeye başladı. Bu araçlardan biri olan Block Party, API değişikliklerinin ardından Twitter’dan ayrıldı. X pek ilgi görmese de Musk yine de platform üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Twitter’ı devraldığından beri hiçbir şey yolunda gitmedi ancak X için durum değişebilir.

Panasonic Toughbook FZ 40 inceleme: Zorlu şartlar için tasarlandı!