Threads arama sonuçlarında değişiklik yapacak

Threads arama sonuçlarında değişiklik yapacak

Threads platformunda bazı değişiklikler yapmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Meta’nın Threads uygulaması genellikle şirketin X’e rakibi olarak tanımlanıyor. Ancak Threads kullanıcıları, özellikle de bir zamanlar Twitter’da aktif olanlar, Meta’nın uygulamasının henüz gerçek zamanlı bilgi için mükemmel bir kaynak olmadığının farkında. Yani bir zamanlar Twitter olarak anılan X her türlü bilgiyi toplamak ve haberleri takip etmek için kullanılırken Threads henüz bunun yanından bile geçemiyor. Uygulamanın “sizin için” algoritması genellikle eski gönderilerin yanı sıra yeni gönderileri de öne çıkarıyor ve yakın zamanda tanıtılan trend konular özelliği aynı anda yalnızca beş konuyu gösteriyor. Ancak uygulamanın gerçek zamanlı bilgi açısından eninde sonunda daha kullanışlı hale geleceğini ümit edenler için Meta’nın son testi iyi bir haber olabilir.

Threads arama sonuçlarında değişiklik yapacak

Threads kullanıcısı Daniel Rodriguez tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre uygulama, kullanıcıların sonuçları yeniliğe göre filtrelemesine olanak tanıyan yeni bir arama özelliğini test ediyor. Platformun üst yöneticisi Adam Mosseri de değişikliği doğruladı. Mosseri, “İlgili arama sonuçlarını gerçek zamanlı olarak bulmayı kolaylaştırmak için bunu az sayıda kişiyle test etmeye başlıyoruz” diye yazdı.

Bu nispeten küçük bir değişiklik gibi görünebilir, ancak kronolojik bir aramanın olmaması, güncel olaylarla ilgili haber veya yorum bulmak isteyen platformun kullanıcıları için uzun süredir sinir bozucu oldu. Kronolojik sıralama sayesine olan bitenden daha iyi haberdar olunabilecek.

Ancak bu özelliğin ne kadar kullanışlı olacağı, Meta’nın filtreyi platformdaki tüm konuların kullanımına sunup sunmayacağına bağlı olacak.

Apple Game Boy Emülatörünü App Store’dan Kaldırdı