Elon Musk paylaşımı ile gündeme oturdu

Elon Musk paylaşımı ile gündeme oturdu

The New York Times’ın tespit ettiği üzere Elon Musk, Cuma gecesi Kamala Harris’in kampanya videosunun değiştirilmiş bir versiyonunu paylaştı. Ancak paylaşım olay oldu. İşte tüm detaylar.

Elon Musk paylaştığı bu videoda başkan yardımcısının ses tonuyla “Seçildim çünkü ben çeşitlilik açısından en üst düzeyde tutulan kişiyim” gibi şeyler söylüyordu ancak sorun bu videonun yapay zeka ile oluşturulan sahte bir video olması. Gönderinin hiçbir yerinde kullanıcıları, videonun değiştirildiği ve Harris’in aslında söylemediği yorumlar içerdiği konusunda uyarı yer almıyor. X’in kendi politikaları uyarınca, kullanıcılar “aldatabilecek veya kafalarını karıştırabilecek sentetik, manipüle edilmiş veya bağlam dışı medya paylaşamaz.

Gönderi tüm hafta sonu yayında kaldı ve Pazar günü öğleden sonra 119 milyondan fazla izlendi. Diğer şeylerin yanı sıra, videodaki ses şunu söylüyor: ” Dört yıl boyunca derin devletin en büyük kuklası, harika bir akıl hocası olan Joe Biden’ın vesayeti altında kaldım.” Musk’ın gülen bir emojiyle sadece “Bu harika” diye paylaştığı post yanıltıcı olarak etiketlenmedi, site de bunu açıkça gösteriyor.

Elon Musk paylaşımı ile gündeme oturdu

X’in politikalarına göre, bazı durumlarda değiştirilmiş medyanın sitede kalmasına izin veriliyor ve yanıltıcı olarak etiketlenmiyor. Paylaşımlar “medyanın gerçekliği konusunda ciddi bir kafa karışıklığına yol açmadığı sürece.” Deepfake’lerin seçimler öncesinde seçmenlerin görüşlerini etkilemek için kullanılma potansiyeli son yıllarda artan bir endişe haline geldi. Bu yılın başlarında 20 teknoloji şirketi, 2024 seçimlerinde “yapay zekanın aldatıcı kullanımıyla” mücadeleye yardımcı olmayı taahhüt eden bir anlaşma imzaladı.  Elon Musk ise kendi platformunda böyle bir şey paylaştı.

Batman evreninde geçen The Penguin dizisinden yeni fragman