Twitch kullanıcıları yeni bir özelliğe merhaba diyecek

Twitch Hikayeler özelliği için kolları sıvadı

Twitch platformunda değişiklikler yapmaya devam ediyor. Şimdi şirket kullanıcılarına gerekli bir güvenlik özelliği sunacak. İşte tüm detaylar.

Twitch bu hafta, yaklaşan bir değişikliği duyurdu. Yeni değişiklik ile kullanıcılar yasaklı hesapların akışlarını izlemesini engelleyeblecek. Kıdemli Ürün Müdürü Trevor Fisher, Twitch’in Yama Notları podcast’inde “Yasaklı kullanıcıların artık akışı izleyememesini seçebilirsiniz” dedi ve özelliğin varsayılan olarak etkinleştirilmeyeceğini vurguladı. Yeni engelleme özelliği önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak. Bu özellik ile birini banlarsanız ve o kişi sizi izliyorsa akış oynatma anında için kesilecek ve böylece akışı görüntüleme yeteneklerini anında kaybedecekler. Ardından tekrar yayın yaparsınız, siz yasağı kaldırmayı seçene kadar sonraki yayınlarınızı da izleyemeyecekler. Yayıncı veya moderatör kim olursa olsun engel atıldıktan sonra yayınlar izlenemeyecek. Böylece güvenlik anlamında ciddi bir adım atılmış olacak.

Twitch kullanıcıları yeni bir özelliğe merhaba diyecek

Yeni özelliğin önemli bir sınırlaması, yalnızca oturum açmış kullanıcılar için geçerli olması.: Bir akışı görüntüleyen herkes, hesabında oturumu kapalıyken izlemeye devam edebilir. Twitch, IP adreslerini engellemiyor (en azından şimdilik).

Twitch yayıncılarını cinsel taciz ve suistimalle suçlayan çok sayıda kadın da dahil olmak üzere, platformun sorunları bir nebze giderilebilecek. Sorunu çözmeye yönelik diğer adımlar arasında tacize karşı tek düğmeli bir araç eklemek, raporlama ve temyiz sürecini geliştirmek, topluluk politikalarını yeniden yazmak ve derin sahtekarlıklara karşı daha güçlü bir duruş almak yer alıyor.

ZTE Nubia ailesi 2 ay süreyle sadece Vodafone’da