Resident Evil 4 Remake Yeni Bir Rekora İmza Attı

re4

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen Resident Evil 4 Remake’in yeni satış rakamları açıklandı. Oyun resmen rekor kırdı.

Capcom’un satışlarla ilgili paylaştığı yeni raporuna göre Resident Evil 4 Remake toplamda 6.48 milyon adet kopya satmayı başardı. Yapım böylece RE serisinin en hızlı satan oyunu olmayı da başardı. Bu satış rakamının oyunun çıktığı 24 Mart 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasını kapsadığını da söyleyelim. Resident Evil 2 Remake benzer zaman diliminde 5.8 milyon adet satmıştı. Resident Evil 4 Remake böylece RE 2’yi de geçmiş oldu.

resident evil 4

RE4’ün bu ezici başarısını daha önceki RE oyunları da göstermişti. Yani serinin neredeyse her yeni oyunu benzer zaferler elde ediyor diyebiliriz. Resident Evil Village da rekorlar kırdı ve ödüller kazandı. RE2 Remake de 2019’da yılın oyunu dalında aday gösterilmişti.

Şu anda Capcom’un gündeminde Dragon’s Dogma 2 var, fakat Resident Evil 9 hakkında çeşitli söylentiler ortalıkta dolanıyor. Sızıntılarla tanınan Dusk Golem, Resident Evil 9’un muhtemelen 2024’te duyurulup, 2025’te piyasaya sürüleceğini belirtti. Eski tarihli bir söylentide Resident Evil 9’un 2025’te çıkabileceği ileri sürülmüştü. Ünlü sızıntı kaynağı Capcom’un Resident Evil serisiyle ilgili planlarını bildiğini, ancak yeni oyunların çoğunun uzak gelecekte olduğunu da sözlerine ekledi. Dusk Golem’in sicili oldukça sağlam. Mesela Silent Hill 2 Remake ve diğer Silent Hill oyunlarının duyurulacağını daha önce açıklamıştı.

Şirketler Yapay Zeka ile Kendi Sorunlarını Kendileri Çözüyor