The Witcher 3’ün Mod Editörü Bu Tarihte Geliyor

123

Geçtiğimiz kasım ayında duyurulan The Witcher 3 mod editörünün kesin çıkış tarihi belli oldu.

The Witcher 3‘ün merakla beklenen REDkit adındaki mod editörü 21 Mayıs 2024’te kullanıma sunulacak. PC için yayınlanacak olan editör ücretsiz. CD Projekt, REDkit’in kapsamlı ve oyun motoruna dayalı olduğunu da vurguladı. Oyuncular mod editörü sayesinde yeni görevler, eşyalar, karakterler, animasyonlar, silahlar, hatta yeni bölgeler bile oluşturabilecek. The Witcher 3: Wild Hunt, 2015’te piyasaya sürüldü. Mayıs 2023 itibarıyla 50 milyondan fazla kopya satmayı başardı.

Bu arada geliştirme aşamasında olan Witcher 1 Remake hakkında da bazı detaylar ortaya çıktı. The Witcher Remake veya diğer adıyla Witcher 1 Remake, 2022’nin ekim ayında duyuruldu. Oyun, CD Projekt Red’in eski çalışanları tarafından kurulan Fool’s Theory isimli stüdyo tarafından geliştiriliyor. Stüdyonun CEO’su ise Witcher 2 ve 3’ün yapımcı kadrosunda bulunan Jakub Rokosz. Bir süre önce Jakub Rokosz, Witcher 1 Remake’te neler yapmayı planladıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

the witcher 3

Rokosz, orijinal oyunda modası geçmiş eski içeriklerin ve mekaniklerin yer aldığını, bu içerikleri analiz edeceklerini vurguladı. Rokosz şunları söyledi: “İlk oyunun geliştirilmesinde yer almamak beni her zaman rahatsız etti. Ona hak ettiği değeri vermek için elime şans geçti. Oyundaki kötü bölümlerin, modası geçmiş ve günümüzde sıkıcı olacak mekaniklerin gerçekçi analizine ihtiyacımız var. Bununla birlikte Witcher 1’in korunması gereken, harika ve temel unsur dediğimiz kısımlarını da öne çıkarmamız gerekiyor.”

Özetle remake oyun, Witcher 1’in sıkıcı ve eskimiş kısımlarından arınmış olacak. Tabii ki hangi içeriklerin olacağını zamanla öğrenebiliriz. The Witcher Remake, Witcher 4’ten sonra piyasaya sürülecek. Oyunun çıkmasına daha uzun zaman var.

Ekran Altı Face ID iPhone 18 Pro’larda Kullanılacak