The Witcher Remake, dördüncü oyundan sonra çıkacak

The Witcher

Geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulan The Witcher Remake, merakla beklenen The Witcher 4’ten sonra çıkacak.

Son yılların en başarılı oyun serileri arasında yer alan ve Netflix tarafından diziye de uyarlanan The Witcher serisi, üçüncü oyunu olan Wild Hunt ile zirvesini yaşamıştı. 2015 yılında çıkan Wild Hunt, pek çok ödülün sahibi olurken, oyun severlerden de büyük ilgi görmüş ve satış rakamlarıyla büyük bir başarıya imza atmıştı.

2015’te çıkan Wild Hunt’ın ardından Witcher serisine bir süre ara verip Cyberpunk 2077’ye odaklanan CD Projekt RED stüdyosu, yeniden Witcher serisine döndü ve üst üste yeni oyunlar duyurdu. İlk olarak yeni bir Witcher oyun üçlemesinin yolda olduğunu duyuran stüdyo, kısa süre sonra da The Witcher Remake’i, yani Witcher yeniden yapımını duyurdu.

Witcher 3 yapımcılarından yeni müjde!

CD Projekt RED, Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılarak hazırlanacak olan bu yeniden yapımda The Witcher 4’ün mekaniklerinin kullanılacağını açıkladı. Bu yüzden Witcher Remake hayata geçirilmeden önce Witcher 4’ün hazırlanmasının beklenmesi gerekecek. Bu da Witcher Remake’in Witcher 4’ten sonra çıkacağı anlamına geliyor. Stüdyo iki oyun üzerinde eş zamanlı olarak çalışacak. Witcher 4’ü çıkardıktan sonra bu kez aynı teknolojiyle Wticher Remake’i tamamlayacak.

Hatırlarsanız, daha önce Cyberpunk 2077’yi çıkarmak konusunda aceleci davrandığı için eleştirilerin hedefi olan stüdyo, Witcher Remake’te aynı hataya düşmeyeceklerinin güvencesini verircesine, bu oyunu aceleye getirmeyeceklerini söylemişti. Görünen o ki CD Projekt RED bu kez gerektiği kadar bekleme konusunda kararlı.

Avrupa Birliği Elon Musk’ı uyardı; Twitter yasaklanabilir